Nova: Mandić nije bježao, morao da pređe u Srbiju da bi se vratio u Crnu Goru

Iz Nove srpske demokratije su kazali da će Mandić biti u Crnoj Gori čim vozilo koje je poslato kao zamjena za automobil oštećen u nanosima snijega stigne za njega
145 pregleda 0 komentar(a)
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Andrija Mandić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 02.03.2018. 15:00h

Andrija Mandić nikada nije bježao, niti će bježati iz Crne Gore, a navodi o njegovom bjekstvu su brutalna laž onih čiji se osuđeni predsjedsjednik političkog savjeta krije u Beogradu, saopštili su iz Nove srpske demokratije (NSD).

Mandić će, kako je saopšteno, u 17 časova u prostorijama OO NSD Pljevlja održati konferenciju za novinare.

"Sva podmetanja policije i tužilaštva kojima bi htjeli da ga „istjeraju“ iz Crne Gore, razbiće se u paramparčad, kao i lažna optužnica za državni udar. Podsjećamo građane da je predsjednik Nove srpske demokratije u momentu kada je saznao da je protiv njega podignuta optužnica bio u Beogradu, i da je istog trenutka avionom doletio u Podgoricu", kazali su iz NSD.

Istina o događaju kojim se, kako su rekli, insinuira bijeg u Srbiju je da je crnogorska policija "još jednom demonstrirala spremnost da rizikuje živote svojih građana, samo da bi režimu omogućila sitno manipulisanje činjenicama u dnevnopolitičke svrhe".

Mandić je, kako tvrde iz NSD, imao za juče i danas unaprijed dogovorene partijske aktivnosti u Opštini Pljevlja, u okviru kojih je prisustvao i veoma uspješnoj promociji knjige člana političkog savjeta NSD, Bojana Strunjaša.

Nakon toga je, kako navode iz te partije, sa najvišim funkcionerima OO NSD Pljevlja krenuo u seriju planiranih kućnih posjeta.

"Kao što je uobičajeno, bio je neustavno i nezakonito praćen od strane policije sa “bezbjedne udaljenosti”, ali to je činjenica na koju su funkcioneri Demokratskog fronta navikli i zbog koje se pretjerano ne uzbuđuju", kazali su iz NSD.

Mandić i delegacija OO Pljevlja, na čelu sa predsjednikom Milanom Lekićem, kako dodaju iz partije, uputili su se u udaljeno selo Poblaće, na tromeđi Crne Gore, Srbije i Republike Srpske, kod simpatizera koji mjesecima insistira da ugosti Mandića.

"Iako su policijski službenici, koji su ih pratili, znali da je lokalni put kojim su se kretali loše očišćen i veoma opasan, kao i da ukoliko uspiju da se probiju nizbrdo, svakako neće moći da se vrate, nisu upozorili delegaciju NSD-a na nepremostive probleme na koje će naići, rizikujući njihove živote. U pozadini ovog neljudskog akta bila je njima dobro poznata činjenica, da će Andrija Mandić sa saradnicima morati da se vrati drugim putem, kroz teritoriju Srbije, a da mu je zbog procesa “Državni udar”, zabranjeno napuštanje Crne Gore. Umjesto da asistiraju svojim građanima u nevolji, oni su potrčali da dojave kolegama iz policije Srbije da zaustave vozilo kojim se Mandić sa saradnicima vraćao, preko Jabuke, u Pljevlja," saopštili su iz NSD.

Ovo je još jedna, kako su kazali, "u moru sitnih podvala režima, kojima se želi opanjkati Demokratski front i njegovi lideri."

"Naravno, imaće uspjeha koliko i svi do sad. Mandić će biti u Crnoj Gori čim vozilo koje je poslato kao zamjena za automobil oštećen u nanosima snijega stigne za njega", zaključili su iz NSD.

Bonus video: