"Mirsada" premijerno prikazana u Bijelom Polju

U centru filma je sudbina dvanaestogodišnje djevojčice koja od najranijeg djetinjstva prosi na ulicama Podgorice, a radnja je smještena u romskom naselju Vrela ribnička
99 pregleda 0 komentar(a)
Mirsada film, Foto: Cineplexx
Mirsada film, Foto: Cineplexx
Ažurirano: 02.03.2018. 09:17h

Dokumentarni film “Mirsada”, Danila Marunovića, preksinoć je premijeno prikazan u bioskopu bjelopoljskog Centra za kulturu.

U centru filma je sudbina dvanaestogodišnje djevojčice koja od najranijeg djetinjstva prosi na ulicama Podgorice, a radnja je smještena u romskom naselju Vrela ribnička. Protagonisti su djeca koja žive na margini društva razapeta između romskih društvenih kodeksa, porodičnog nasilja i sopstvenih ambicija.

Marunović je kazao da njegovo osjećanje za pravdu i želju da se kroz umjetnost bavi društveno aktivnim temama i na taj način obračuna sa tabuima, dovela do jednog specifičnog izraza, koji podrazumijeva istaknuti aktivizam i želju da projekti komuniciraju sa javnošću.

“Najveća ambicija sa ovim filmom se zapravo već i desila, Mirsada je doživjela neke svoje snove, ona je prava medijska zvijezda, spotovi koji najavljuju ovaj film i kampanju se konstantno vrte na televizijskim stanicama, film je ušao u bioskopsku distribuciju, a uskoro će i u televizijsku. Svi danas znaju za Mirsadu, njen život je potpuno drugačiji i to je njoj dalo novi impuls i snagu da ona krene u odrastanje u jednom sasvim novom maniru, koji ne podrazumijeva ono što je njoj život već predodredio kroz romske nacionalne kodekse, tako da sam već ponosan na to”, kazao je mladi reditelj.

Javna kampanja “Living dream”, koju realizuje Koala production počela je bioskopskom premijerom filma “Mirsada” prošle nedjelje u bioskopu Cineplexx u Podgorici.

Bonus video: