Haker Čujović u januaru boravio na Tajlandu

Na pitanja poslata 29. januara iz Uprave policije odgovorili su prije dva dana potvrđujući informacije “Vijesti” da se Čujović policiji posljednji put javio u decembru prošle godine
1105 pregleda 6 komentar(a)
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Miloš Čujović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2018. 07:17h

Optuženi haker iz Beograda Miloš Čujović Čujke, koga crnogorska policija potražuje samo u Crnoj Gori, u januaru je boravio na Tajlandu.

To su "Vijestima" kazale osobe bliske Beograđaninu. Viši sud ga je uz jemstvo od 230.000 eura pustio da se brani sa slobode, nakon čega je pobjegao iz Crne Gore i za njim je raspisana nacionalna potjernica.

Protiv Čujovića se u tom sudu vode dva postupka zbog optužbi da je sa još nekoliko okrivljenih hakovao bankarske račune i sa njih skidao novac.

Sud mu je zabranio da napušta teritoriju Podgorice i odredio mjeru povremenog javljanja policiji. Ipak, nisu mu oduzeli putne isprave.

Na pitanja poslata 29. januara iz Uprave policije odgovorili su prije dva dana potvrđujući informacije “Vijesti” da se Čujović policiji posljednji put javio u decembru prošle godine.

Iz te institucije objasnili su da je Čujović policiji trebalo da se javi 9. januara.

“S obzirom na to da se M.Č. nije javio navedenog dana, o tome je usmeno upoznata predsjednica Vijeća sudija kojoj je upućen i zvanični dopis 22. 1. 2018. godine. Postupajući po nalogu predsjednice Vijeća sudija, izvršene su provjere na adresi na kojoj je M.Č. imao prijavljeno boravište u Podgorici. Tom prilikom je utvrđeno da je M.Č. boravište napustio u novembru 2017. godine. Službenici CB Podgorica, su postupajući po naredbi Višeg suda u Podgorici, 26. 2. 2018. godine za M.Č. raspisali nacionalnu potjernicu”, odgovorili su iz Uprave policije.

Iako policija tvrdi da je predsjednica Vijeća usmeno, a potom i zvanično 22. januara obaviještena da se Čujović nije javio, iz te institucije "Vijestima" su istog dana odgovorili da nemaju informacije o tome.

On je pravosnažno osuđen presudom Apelacionog suda za prevare i kriminalno udruživanje. U podgoričkom Višem sudu osuđen je na šest i po godina zatvora.

Bonus video: