VIDEO Optuženi za pokušaj ubistva tvrdi da je ubo radnika jer je bio napadnut

Marović je uhapšen 24. septembra 2017. godine, nakon što je u marketu, nakon svađe, Burzanovića ubo nožem
319 pregleda 21 komentar(a)
Aroma nož, Aroma pokušaj ubistva, Foto: Screenshot (video)
Aroma nož, Aroma pokušaj ubistva, Foto: Screenshot (video)
Ažurirano: 02.03.2018. 06:58h

Bodin Marović tvrdio je u sudnici da nije htio da krade u marketu Aroma, već da je došao da kupi potrepštine, a da je Davora Burzanovića, zaposlenog u toj prodavnici, nožem ubo jer je napadnut.

Optuženi za pokušaj ubistva Burzanovića to je kazao u sudnici Višeg suda, pred vijećem sutkinje Vesne Moštrokol.

JWPlayer video mesto

Marović je uhapšen 24. septembra 2017. godine, nakon što je u marketu, nakon svađe, Burzanovića ubo nožem.

JWPlayer video mesto

Advokat Damir Dado Lekić “Vijestima” je kazao da je optuženi u sudnici ispričao što se tog dana dešavalo u prodavnici:

“Rekao je da je krenuo u market da kupi kremu, cigarete i još nešto. Kada je ušao, prodavačica je počela da ga prati. Uzela mu je 'niveu' koju je uzao sa rafa, kao da mu kaže koliko košta. Ponovila je isto i sa sljedećom stvari koju je uzeo, a onda su zvali mesara koji je došao i počeo da ga gura. Rekao im je da nije došao da krade, da ima 130 eura u džepu, ali uzaludno. Kada su došli do kase izvadio je sve stvari iz džepova da im pokaže da ništa nije ukrao i da ima novac”, kazao je Lekić.

JWPlayer video mesto

Advokat je dodao da je njegov klijent tada iz džepa izvadio nož “skakavac” i stavio ga uz nogu, a potom skinuo farmerke da pokaže zaposlenima da ništa nije ukrao.

“Dok su ga prodavačice smirivale, oštećeni mesar je krenuo ka njemu, udario ga, nakon čega ga je moj branjenik ubo nožem", kazao je Lekić.

JWPlayer video mesto

Dodao je da oštećenom nije bilo dovoljno ni to što je njegov branjenik izvadio sve što je imao u džepovima kako bi dokazao da nije lopov, već je nastavio da ga izbacuje, a potom i udario kada se Marović usprotivio.

"Burzanovića su kolege sprečavale da udara optuženog koji je mirno stajao. S obzirom na to da je bio napadnut od dosta visočijeg i krupnijeg čovjeka, Marović je kao znak upozorenja izvukao iz džepa britvu, i stajao mirno. Oštećeni je tada optuženog udario nogom, i u tom trenutku moj branjenik mu je zadao udarac nožem. Ovo je nesumnjivo zabilježeno video-nadzorom iz tog marketa, pa je jasno da je u pitanju nužna odbrana, a ne ubistvo u pokušaju", kazao je Lekić.

Bonus video: