Martovsko ludilo u ringu: Četiri borca - 111 pobjeda, 0 poraza, 100 nokauta

Poznavaoci boksa smatraju, ipak, da će Vajlder i Džošua izaći kao pobjednici iz martovskih mečeva i da će se na taj način ukloniti posljednja prepreka do njihovog međusobnog duela, u kome bi svijet dobio neprikosnovenog šampiona svijeta u najtežoj kategoriji
108 pregleda 1 komentar(a)
vajlder džošua, Foto: Printscreen
vajlder džošua, Foto: Printscreen
Ažurirano: 02.03.2018. 06:45h

Martovsko ludilo je dobro poznat termin u sportskom svijetu, a označava završnicu NCAA košarkaškog šampionata u SAD.

Ovim terminom mogao bi da se nazove treći mjesec 2018. godine, kada je riječ o profesionalnom boksu.

Dvije spektakularne borbe, obje u teškoj kategoriji, održaće se u martu. Jedan naspram drugog naći će su neporaženi šampioni, koji zajedno imaju 111 pobjeda, od kojih 100 nokautom.

U Njujorku se u subotu sastaju Amerikanac Dontej Vajlder i Kubanac Luis Ortis, u borbi za titulu prvaka svijeta u WBC federaciji.

Vajlder (32) je šampion, njegov skor je impresivan 39-0, a 38 borbi završio je nokautom. WBC federacijom vlada od 2015. godine.

Veliki je favorit protiv šest godina starijeg rivala, čiji je nadimak King Kong, a koji je u karijeri pobijedio na svih 28 mečeva, a 24 puta je slavio prekidom.

Njihov meč biće uvod u još veći spektakl, na evropskom tlu.

Posljednjeg dana marta u Kardifu se bore Britanac Entoni Džošua i Novozelanđanin Džozef Parker, a ulog su četiri pojasa - WBA, WBO, IBF i IBO.

Džošua (28) je velika evropska zvijezda, kojoj fali dobar meč u Americi da bi postao globalni superstar. Na svojoj teritoriji je nesavladiv - 20 pobjeda, svih 20 nokautom!

Parker, prvak u WBO federaciji, je dvije godine mlađi, a njegov skor je 24-0, uz 20 pobjeda prije isteka posljednje runde.

Poznavaoci boksa smatraju, ipak, da će Vajlder i Džošua izaći kao pobjednici iz martovskih mečeva i da će se na taj način ukloniti posljednja prepreka do njihovog međusobnog duela, u kome bi svijet dobio neprikosnovenog šampiona svijeta u najtežoj kategoriji.

Posljednji čovjek koji je bio vlasnik svih pojaseva bio je Lenoks Luis prije 18 godina.

Bonus video: