''Ljepotica i zvijer'' i "Lažljivci'' deset godina na sceni Gradskog pozorišta

„Kod Nojeve barke u osam“ zakazano je za 26. mart u sali Dodest u 12 sati i već je rasprodato
0 komentar(a)
Gradsko pozorište, Foto: Luka Zeković
Gradsko pozorište, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.03.2018. 18:40h

Gradsko pozorište u Podgorici će se martovskim programom pridružiti globalnom obilježavanju internacionalnih teatarskih praznika, i to Svjetskog dana pozorišta za djecu i mlade 20. marta, Svjetskog dana lutkarstva 21. i Svjetskog dana pozorišta 27. marta, najavljuju iz Pozorišta. Povodom tih datuma, Gradsko pozorište najavljuje akciju “7 dana mart teatra” koji će biti realizovani od 20. do 27. ovog mjeseca. Osim proslava, Pozorište obilježava i značajne jubileje - deset godina igranja predstava “Ljepotica i zvijer“ i “Lažljivci“.

“Gradsko pozorište kao jedina teatarska kuća u Crnoj Gori koja njeguje žanrovski raznovrsnu produkciju kako na Dramskoj sceni za djecu, tako i na Lutkarskoj i Večernjoj sceni, jednu sedmicu u martu posvetiće značajnim datumima za pozorišno stvaralaštvo koji se obilježavaju svake godine širom svijeta. Ovim povodom publika će biti u prilici da vidi osam predstava sa našeg repertoara i to sa popustom na ulaznice koji će iznositi 50 odsto”, saopštili su iz Gradskog.

Martovski repertoar u subotu u podne će u sali Dodest otvoriti predstava za djecu „Čarobni kamen“ u dramatizaciji i režiji Davora Dragojevića, a dan kasnije, u isto vrijeme i na istom mjestu će biti izvedena „Prodavnica igračaka” koju je režirao Jaroslav Antonjuk.

Predstava “Modro blago“ u režiji Staše Koprivice biće izvedena šestog i sedmog marta na Velikoj sceni KIC-a, a oba izvođenja su već rasprodata.

Komad sa Lutkarske scene za mlade „Romeo i Julija“, namijenjen starijima od 14 godina, u režiji Emilije Mrdaković biće na repertoaru devetog marta, a karte su, takođe, već rasprodate.

Najmlađa publika će biti u prilici da pogleda pingvinsku avanturu “Kod Nojeve barke u osam“ reditelja Roberta Waltla, 10. marta u sali Dodest u 12 časova, a dan kasnije i lutkarski komad “Ružno pače” Jaroslava Antonjuka.

Martovsku sedmicu u slavu teatra otvoriće “Ljepotica i zvijer“ 20. marta, u 12 časova, u Velikoj sali KIC-a.

“Ovom predstavom obilježićemo i Svjetski dan pozorišta za djecu i mlade. Dan kasnije, u sali Dodest, tačno u podne, uslijediće i proslava Svjetskog dana lutkarstva, u okviru koje ćemo igrati “Prodavnicu igračaka”. Potom ćemo 22. marta u 20 sati u Dodestu izvesti komad sa naše Večernje scene “Pogled s mosta“ koji je režirao Milan Karadžić. Narednog dana u podne u Velikoj sali na repertoaru je “Pinokio“ Snežane Trišić. I ovo izvođenje već je rasprodato”, najavljuju iz Gradskog pozorišta.

“Lažljivci” reditelja Marka Manojlovića, koja takođe ovim izvođenjem obilježava 10 godina na sceni, biće na repertoaru 24. marta, u 20 časova u sali Dodest.

Ansambl Gradskog pozorišta će dan kasnije igrati hit predstavu “Slasti slave” u režiji Stefana Sablića, takođe u 20 časova u Dodestu.

„Kod Nojeve barke u osam“ zakazano je za 26. mart u sali Dodest u 12 sati i već je rasprodato.

“I našu akciju i martovski repertoar, zaokružićemo u utorak, 27. marta, u 20 sati u Velikoj sali KIC-a izvođenjem predstave “Čuvari tvog poštenja“ Borisa Liješevića, kojim ćemo obilježiti i Svjetski dan pozorišta”, saopšteno je iz Gradskog pozorišta.

Bonus video: