Tri Nikšićanina uhapšena zbog podmetanja požara

Raičević je 28.februara sproveden državnom tužiocu i u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret
109 pregleda 1 komentar(a)
auto, požar, Foto: Shutterstock
auto, požar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 01.03.2018. 14:02h

Nikšićka policija uhapsila je sugrađanina Nikolu Vranića (20) osumnjičenog da je 23.februara oko 2,15 časova ujutro polio benzinom i zapalio automobil Citroen C4, nikšićkih registarskih oznaka, vlasništvo M. B. iz Nikšića. Na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta, a policija je utvrdila da je Vranić imao pomagača koji se za vrijeme podmetanja požara nalazio u blizini i imao zadatak osmatranja terena i da obavijesti Vranića ukoliko bi neko naišao. Policija je Andriju Raičevića (23) iz Nikšića označila kao pomagača.

„Izvršenju krivičnog djela prethodio je dogovor Vranića i Raičevića u Raičevićevom stanu, gdje su se pripremili i obukli garderobu koju će kasnije koristiti prilikom izvršenja, a koja će otežati i onemogućiti njihovu identifikaciju. Nakon izvršenja krivičnog djela osumnjičena lica su, shodno prethodnom dogovoru, pobjegla u različitim pravcima, a narednog dana su uništili garderobu koju su prethodno koristili“, stoji u saopštenju policije.

Raičević je 28.februara sproveden državnom tužiocu i u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret – oštećenje tuđe stvari. Određeno mu je zadržavanje do privođenja sudiji za istragu. Vranić je 28.februara lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari i biće priveden nadležnom tužiocu.

Iste večeri kada je M.B. zapaljen automobil, sat kasnije u Ulici „Baja Pivljanina“ zapaljena je trafika „Lenka“, vlasništvo L.Đ. iz Nikšića, koja je u požaru u potpunosti uništena. Policija je tokom kriminalističke obrade utvrdila da je Nikšićanin Zdravko Lopičić (53) angažovao Dimitrija Toljića (31) da podmetne požar na pomenutoj trafici, a on će mu oprostiti dug koji je Toljić imao prema njemu.

„Na osnovu dokaza koji su prikupljeni utvrđen je motiv Lopičića, a radi se o eliminisanju poslovne konkurencije, obzirom da isti u neposrednoj blizini takođe ima trafiku“, navodi se u saopštenju policije.

Toljić se sumnjiči da je 23.februara, oko 3.15 časova maskiran došao do pomenute trafike, slomio staklo na njoj, i unutrašnjost i spoljašnjoj polio benzinom i zapalio, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Lopičić je u razgovoru sa policijskim službenicima priznao izvršenje pomenutog krivičnog djela i određeno mu je zadržavanje do privođenja sudiji za istragu. Toljić je lišen slobode zbog sumnje da počinio krivično djelo oštećene tuđe stvari i biće biće priveden nadležnom tužiocu.

Bonus video: