Nikšić: Na martovskom repertoaru 26 programa

Kako je na konferenciji za novinare kazao direktor Nikićkog pozorišta Zoran Bulajić ta ustanova će uzeti učešće u pozorišnom, filmskom i muzičkom programu, pa će publika imati prilike da odgleda dvije predstave, „Hor bečkih dječaka“ i „Anika i njena vremena“, dok će najmlađi uživati u predstavi “Ko se boji zloće još“
157 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Bulajić, Foto: Svetlana Mandić
Zoran Bulajić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 01.03.2018. 12:37h

U sklopu martovskog repertoara „Nikšićke kulturne scene 2018“ biće predstavljeno 26 programa različitog sadržaja.

Kako je na konferenciji za novinare kazao direktor Nikićkog pozorišta Zoran Bulajić ta ustanova će uzeti učešće u pozorišnom, filmskom i muzičkom programu, pa će publika imati prilike da odgleda dvije predstave, „Hor bečkih dječaka“ i „Anika i njena vremena“, dok će najmlađi uživati u predstavi “Ko se boji zloće još“.

Pomenutim predstavama biće obilježeni svjetski dani pozorišta za djecu i mlade, lutkarstva i Svjetski dan pozorišta.

„Imamo izuzetno dobru saradnju sa ambasadama pa će 19.marta, posredstvom Američke ambasade, biti održan koncert brejk dens grupe 'Fly dance company', a dan kasnije džez koncertom biće otvoreni Dani frankofonije“, kazao je Bulajić.

Prema njegovim riječima u okviru „Dana frankofonije“ biće prikazana i dva francuska filma – „Samuraj“ i „Neka zvijer krepa“, dok će u čast nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca nikšićka publika imati priliku da odgleda jedno od prvih i poslednjih filmskih ostvarenja legende srpskog glumišta – „Ubistvo s predumišljajem“ i „Ustav republike Hrvatske“.

„U saradnji sa ahivskim odsjekom iz Nikšića organizovaćemo i promociju zbornika ';Crnogorska vojna muzika', koji su priredili Luka Milunović i Stevan Radunović“, kazao je Bulajić.Kristina Radović, koordinatorka programa, kazala je da martovski repertoar počinje promocijom knjige „Vukotići“, autora Batrića S. Vukotića, kao i da će tokom ovog mjeseca biti organizovane promocije knjiga – „Voz“ Mirka Rakočevića, „Priručnik samoće II“ Rodoljuba Ćorića, „Generali knjaževine i kraljevine Crne Gore“ Srđe Martinovića, „Unutrašnja strana vremena“ Marijane Terić i „Ključanje“ Aleksandre Nikčević Batrićević.

Tu su i izložbe vezenih jastuka, zatim „Kaliope Austrija“, promocija novog albuma grupe „Autogeni trening“, kao i predavanje „Helada, neispričane priče“, povodom nacionalnog praznika Grčke.

Za Dan žena osam pjesnikinja će dame „častiti“ stihovima, planirano je druženje mladih pjesnika sa učenicima Srednje ekonomsko ugostiteljske škole, kao i poetsko muzičko veče „Tiha je misao o tebi“, gdje će poeziju govoriti Ivana Milašević i Ksenija Stanković, uz gitarsku pratnju Sretena Radulovića. Pijanistkinje Jelena Vukićević Vukmirović i Ivana Pešić održaće koncert, a Nikšićko pozorište će gostovati u CNP-u sa predstavom „Inspekcija“. Udruženje boraca i antifašista Nikšića organizuje omaž Andriji Nikoliću, predsjedniku SUBNOR-a i antifašista Crne Gore koji je preminuo krajem avgusta 2016.

Bonus video: