Izložba "Plaža" u Dukley Gallery u Budvi

U organizaciji Dukley European Art Commnity (DEAC) publika će moći da vidi radove Jurija Gulitova, Ivana Pluscha, Ivana Tuzova, Olge Subotine, Mihaila Pavljukeviča, Vike Šumskaje, Damira Muratova, Gertrude Mejer i Ekaterine Granove
141 pregleda 0 komentar(a)
izložba "plaža", Foto: Novina
izložba "plaža", Foto: Novina
Ažurirano: 01.03.2018. 09:17h

Izložba likovnih radovagrupe autora, pod nazivom “Plaža” biće otvorena sjutra, u 19 časova, u Dukley Gallery u Budvi.

Kustos ove izložbe je Evgenija Belsakaja.

U organizaciji Dukley European Art Commnity (DEAC) publika će moći da vidi radove Jurija Gulitova, Ivana Pluscha, Ivana Tuzova, Olge Subotine, Mihaila Pavljukeviča, Vike Šumskaje, Damira Muratova, Gertrude Mejer i Ekaterine Granove.

“Plaža - neobična tema za izložbu. Druga stvar je crnogorska arhitektura. To je nešto prelijepo i duhovno. A plaža je više faktura za reklame. Zimi je svima počelo da nedostaje sunce i vjerovatno će biti radost vidjeti ga na izložbi i skratiti vrijeme do ljeta, ali, to nije opravdanje. Zapravo, to nije samo plaža, ova izložba je o ljudskom tijelu, o golim torzoima i zadnjicama. Ne savršenim kao kod Grka, ne sjajnim kao u reklamama za 'baunti', već o našim običnim tijelima. Ona nisu savršena, naša tijela, kažu umjetnici, ali jesu lijepa i vrijedna toga da budu sačuvana. Ona su istinska, ona su prirodna, ona nose tragove naših biografija. Ona su izložba koljena, laktova, stomaka, potiljaka, osunčanih noseva i ramena, šarenih kupaćih kostima i beskonačno različitih naočara. Plaža je izložba o tome što je čovjek današnjice naučio da gleda i da voli svijet takvim kakav on jeste - svijet bez retuširanja”, stoji u najavi organizatora izložbe.

Bonus video: