3 stvari za mentalni i fizički detox

144 pregleda 0 komentar(a)
sreća, žena, djevojka, Foto: Shutterstock
sreća, žena, djevojka, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2018. 16:30h

Vratili ste se s godišnjeg odmora, mislite da ste se odmorili, međutim i dalje se osjećate premoreno, nezadovoljno i kao da jednostavno nemate dovoljno energije. Vrlo vjerovatno iz svoje svakodnevice niste izbacile sljedeće stvari koje vas svakodnevno demotivišu i umaraju.

1. Slatkiši

Osim što mijenjaju cifru na vagi, slatkiši su odgovorni za mnoge procese koji se događaju u našem tijelu. Šećer je jedan od glavnih uzročnika akni i masne kože, ali i umora kojeg se nikako ne možete riješiti, ma koliko god spavale. Smanjite unos nezdravih slatkiša i ugljenih hidrata i nakon samo nekoliko dana osjećat ćete promjenu i dobiti energiju.

2. Nepoželjne osobe na društvenim mrežama

Iako vas neprestano živciraju i izbace iz takta, vi i dalje pratite osobe koje ne podnosite i tako se iz dana u dan punite lošom energijom. Ponekad i vi sami sebi postanete nepoželjna osoba zbog svih onih savršeno istreniranih tijela koja vas bombarduju na news feedu. Stanite tome ukraj, prestanite pratiti ljude koji vas nerviraju ili utiču na to da se loše osjećate u vezi sebe i posvetite se izgrađivanju sebe kao osobe koja se upoređuje samo sa sobom iz prošlosti, a ne s drugima.

3. Negativna energija

Iako se ne radi o fizičkoj stvari, negativna energija uzrok je svih negativnih emocija koje osjećamo. Prostor u kojem provodite najviše vremena osvježite eteričnim uljima lavande, obavezno ga održavajte čistim i urednim pa se u slobodno vrijeme posvetite meditaciji i čitanju motivacionih knjiga, prenosi Ljepota i zdravlje.