Džudo savez radio po zakonu i najavio krivične prijave zbog lažnih iskaza

"Zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnih iskaza u Tužilaštvu, DŽSCG će pokrenuti disciplinski postupak, te krivične prijave protiv tih lica. Zbog nas bi možda mogli da oprostimo, ali zbog džudo sporta i djece koja počinju njime da se bave - ne možemo", navodi se u saopštenju
52 pregleda 13 komentar(a)
Dragomir Bečanović, Foto: Vijesti sport
Dragomir Bečanović, Foto: Vijesti sport
Ažurirano: 28.02.2018. 14:10h

Džudo savez Crne Gore saopštio je danas da je ta organizacija u prethodnih osam mjeseci bila predmet "detaljnih kontrola tužilaštva i nadležnih inspekcija" i da je ustanovljeno da je "apsolutno sve čisto i da su sve aktivnosti saveza rađene po zakonu".

"Nakon zlonamjernih prijava i podmentanja od strane pojedinaca koji su prepoznati kao ljudi koji našem sportu i savezu žele samo loše stvari, danas je kancelarija DŽSCG zvanično obavještena da je apsolutno sve čisto i da su sve aktivnosti saveza rađene po zakonu, te da su sve prijave odbačene", navodi se u saopštenju saveza, koji je potpisao generalni sekretar Dragan Mrvaljević.

"Zahvaljujemo se 'dušebrižnicima', koji su pokušali da nam podmetnu nešto što je samo njima svojstveno, a zbog lažnog prijavljivanja i davanja lažnih iskaza u Tužilaštvu, DŽSCG će pokrenuti disciplinski postupak, te krivične prijave protiv tih lica. Zbog nas bi možda mogli da oprostimo, ali zbog džudo sporta i djece koja počinju njime da se bave - ne možemo", navodi se u saopštenju.

Bonus video: