Podgorica: Rasvijetljene dvije krađe i falsifikovanje isprave

D.L. (46) iz Podgorice je kako iz policije sumnjaju ukrao auto prikolicu koja je kasnije vraćena vlasniku S.M. iz istog grada
187 pregleda 1 komentar(a)
policija, udes, Foto: Shutterstock
policija, udes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.02.2018. 12:43h

Pogorička policija riješila je dva slučaja krađe počinjene na štetu fizičkih lica i otkrili fasifokovanje isprava korišćenjem jednog para registarskih tablica na dva vozila.

D.L. (46) iz Podgorice je kako iz policije sumnjaju ukrao auto prikolicu koja je kasnije vraćena vlasniku S.M. iz istog grada.

"On je, sumnja se, krajem septembra prošle godine od D.M, brata S.M, tražio da mu posudi auto prikolicu, ali je D.M. to odbio, te je nakon toga polomio katanac na garaži koja se nalazi u sklopu porodične kuće S.M odakle je otuđio pomenutu auto prikolicu. D.L. je potom, sumnja se, auto prikolicu preprodao jednom licu a od tog momenta ova auto prikolica je u nekoliko navrata bila preprodavana. Policijski službenici su je pronašli kod jednog lica i vratili je vlasniku. Protiv D.L. je nadležnom tužiocu podnijet posebni izvještaj, kao dopuna krivične priijave prethodno podnijete protiv nepoznatog izvršioca, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.", navodi se u saopštenju Uprave policije.

R.M. (28) iz Podgorice je osumnjičen da je počinio krivično djelo teška krađa na štetu M.T. u noći između 24. i 25. juna 2017. godine.

"Tom prilkom R.M. (28) iz Podgorice je, kako se sumnja, polomio staklo na vozilu u vlasništvu oštećene, koje se nalazilo parkirano u ulici Spasoja Raspopovića, odakle je otuđio dvije bankovne kartice na ime oštećene. On je identifikovan na osnovu operativnih aktivnosti kao i vještačenja u Forenzičkom centru. Posebni izvještaj protiv R.M. je nadležnom tužiocu dostavljen u redovnom postupku.", ističe se u saopštenju.

26. februara ove godine, policajac je u ulici Pete proleterske uočio dva Ford Focus-a vlasnika S.B. (48). Na oba vozila nije bilo zadnjih tablica dok su prednje bile iste.

"Utvrđeno je da su registarske oznake izdate za jedno od ova dva vozila, te da je S.B, kako se sumnja, sa tog vozila skinuo zadnju registarsku oznaku i montirao je na mjesto gdje stoji prednja registarska oznaka na drugom vozilu. To drugo vozilo, sa registarskim oznakama od prvog vozila, on je, sumnja se, koristio u saobraćaju od 15.02. do 23.02.2018. godine. Posebni izvještaj protiv S.B. je nadležnom tužiocu podnijet u redovnom postupku, zbog osnovane sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: