"Bijeli Pavle": Neprimjerene metode državnih organa u cilju progona i uništenja Milana Kneževića

"Udruženje ukazuje i upozorava na događaj bez presedana, političku presudu koja ima za cilj diskreditaciju ličnosti Milana Kneževića. U javnosti se pokušava stvoriti takva klima sa jasnom tendencijom da se Milan Knežević zbog svojih političkih stavova nastoji uništiti kao čovjek"
72 pregleda 6 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.02.2018. 09:29h

Neprimjerene metode državnih organa u cilju progona i uništenja Milana Kneževića jasno ukazuju da je sudstvo kod nas postalo instrument u rukama političkih moćnika, saopšteno je danas iz Udruženja građana i poštovalaca Bjelopavlića "Bijeli Pavle".

Kneževiću. predsjedniku Demokratske narodne partije (DNP) i jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) ranije je naređeno da se 5. marta javi na izdržavanje četvoromjesečne zatvorske kazne na koju je osuđen zbog napada na policajca ispred Skupštine 17. oktobra 2015. godine.

"Udruženje ukazuje i upozorava na događaj bez presedana, političku presudu koja ima za cilj diskreditaciju ličnosti Milana Kneževića. U javnosti se pokušava stvoriti takva klima sa jasnom tendencijom da se Milan Knežević zbog svojih političkih stavova nastoji uništiti kao čovjek. Upozoravamo nadležne organe kojima je obaveza da štite prava građana, da to ne rade. Na sceni je atak na ljudska prava i slobodu čovjeka koji prati cijela Crna Gora i svijet", navodi se u saopštenju koje potpisuje Ognjen Jovović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja građana i poštovalaca Bjelopavlića "Bijeli Pavle".

Iz tog udruženja apeluju na sve organe da prekinu sa kako su kazali progonom Kneževića, jer je kako tvrde sud javnosti najbolji sudija.

"Pozivamo nadležne organe da poštuju pravo i pravdu te da oni budu dostupni svima, jer na njih imaju pravo svi građani Crne Gore, pa i Milan Knežević, i najmanje što može je da se izađe u susret njegovom zahtjevu da kaznu odsluži nakon predsjedničkih izbora, jer on je tu i biće stalno dostupan državnim organima", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: