Pljevlja: Zbog dva krivična djela uhapšene tri osobe

Zbog sumnje da je počinio razbojništvo uhapšen je S.J. (29) iz tog grada
87 pregleda 1 komentar(a)
policija, udes, Foto: Shutterstock
policija, udes, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.02.2018. 11:55h

Pljevaljska policija je riješila dva krivična djela počinjena tokom januara i februara ove godine i uhapsila tri osumnjičene osobe za koje sumnja da su počinili krivična djela razbojništvo i razbojnička krađa.

Zbog sumnje da je počinio razbojništvo uhapšen je S.J. (29) iz tog grada.

"On je, kako se sumnja, 14.01.2018. godine oko 21,15 časova došao maskiran u kladionicu „Volcano“ u ulici Volođinoj, ušao u unutrašnjost objekta i od zaposlene N.T. uz prijetnju nožem zahtijevao da mu preda pazar. N.T. je odbila da mu preda pazar i on je tom prilikom, sumnja se, otuđio njen mobilni telefon marke „Samsung“, nakon čega se udaljio sa lica mjesta. O događaju i identifikovanju osumnjičenog lica je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji je naložio da se S.J. liši slobode i on je tom tužiocu priveden uz poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave, prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, zbog postojanja osnoavne sumnje da je počinio navedeno krivično djelo.", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojnička krađa uhapšeni su K.D. (35) i T.L. (35) iz Pljevalja.

"Oni su, sumnja se, 20.02.2018. godine oko 11,45h, po prethodnom dogovoru koju su imali u vezi saznanja da se u porodičnoj kući Z.Č. nalazi veća suma novca, te da je on teškog zdravstvenog stanja i da je sam, a kada je oštećeni spavao, kroz otključana ulazna vrata ušli u unutrašnjost kuće i izvršili premetačinu stvari kojom prilikom su pronašli i otuđili 200 američkih dolara i jedan manji metalni kofer vjerujući da se u njemu nalazi veća suma novca. Nakon toga osumnjičeni su sišli u prizemni dio kuće u namjeri da je napuste kada ih je primijetio oštećeni koji se u međuvremenu probudio. K.D. je, kako se sumnja, oštećenog Z.Č. udario stisnutom pesnicom u predjelu lica i na taj način ga oborio, kako bi primjenom fizičke sile on i T.L. otuđene stvari zadržali za sebe, nakon čega su pobjegli s lica mjesta i otuđene predmete sakrili na livadi u blizini jedne osnovne škole. Oni su se, kako se sumnja, istog dana oko 18,00 časova ponovo susreli i otvorili otuđeni kofer u namjeri da podijele novac, a kada su se uvjerili da se u koferu umjesto novca nalazi pribor za jelo, otuđene predmete su bacilli u rijeku, dok su za sebe zadržali novac u iznosu od 200 američkih dolara. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Pljevljima koji je naložio da se ova dva lica liše slobode i da mu se uz poseban izvještaj privedu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili ovo krivično djelo.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: