Zvaće Radončića i čitati objavljene tekstove

Sudija Dragan Šćepović odlučio je da se u nastavku suđenja, kao dokaz, u sudnici čitaju tekstovi objavljeni u “Pobjedi”, “Vijestima” i “Monitoru”
0 komentar(a)
Milka Tadić Mijović, Milena Perović Korać, Foto: Boris Pejović
Milka Tadić Mijović, Milena Perović Korać, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.02.2018. 10:22h

U podgoričkom Osnovnom sudu juče je po četvrti put počelo suđenje po tužbi novinarki “Monitora” Milke Tadić Mijović i Milene Perović Korać, koje su zbog uvreda i govora mržnje u tekstovima objavljenim u “Pobjedi” od juna 2011. do aprila 2012. godine tužile tadašnjeg glavnog urednika “Pobjede” Srđana Kusovca, to državno preduzeće i državu Crnu Goru.

Sudija Dragan Šćepović odlučio je da se u nastavku suđenja, kao dokaz, u sudnici čitaju tekstovi objavljeni u “Pobjedi”, “Vijestima” i “Monitoru”.

Zastupnik tužilja, advokat Aleksandar Đurišić, kazao je “Vijestima” da je tražio da se kao dokaz pročitaju zapisnici sa ranijih postupaka, kako bi se ubrzao proces koji zbog promjena sudija traje šest godina, ali da se tome protivio zastupnik “Pobjede”, jer im je cilj da prolongiraju postupak.

Postupak koji je počeo 2012. godine prekinut je nedavno, jer je protiv postupajućeg sudije u tom postupku Danila Jegdića pokrenut krivični postupak zbog zloupotrebe službene isprave.

Prije Jegdića, tim predmetom bilo je zaduženo još dvoje sudija.

Sudija Šćepović prihvatio je predlog zastupnika tuženih da se u nastavku postupka, kao svjedok sasluša Šemsudin Šeki Radončić. Taj svjedok u prethodnom postupku više puta bezuspješno je pozivan da dâ iskaz, ali je Jegdić rješenjem opozvao saslušanje Radončića.

Tadić Mijović i Perović Korać, juče su u sudnici kazale da ostaje pri ranije datim izjavama.

Novinarke su, svjedočeći u ranijem postupku, istakle da su tekstovi Marka Vešovića i Radončića koje je državna “Pobjeda” objavljivala godinama, nezapamćeni govor mržnje, da obiluju neistinama, klevetama i pozivanjem na nasilje protiv svih koji su predstavljali nezavisne medije.

Bonus video: