Memet napisao komad o Vajnštajnu

Memet je i ranije istraživao temu optužbi za seksualno uznemiravanje, u svom komadu “Oleanna” iz 1992. godine
63 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Memet, Foto: Wikipedia
Dejvid Memet, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 27.02.2018. 10:14h

Dejvid Memet otkrio je da je napisao predstavu o Harviju Vajnštajnu. U intervjuu povodom svog novog romana “Čikago”, krimi misterije smještene u doba prohibicije, Pulicerom nagrađeni dramski pisac je rekao: “Razgovarao sam s mojim producentom sa Brodveja i on mi je rekao: 'Zašto ne napišete predstavu o Harviju Vanštajnu?'. I tako sam i učinio”.

Zasada nema potvrđenih zvaničnih produkcijskih podataka vezanih za predstavu, koja je nazvana “Bitter Wheat”, ali “Čikago tribjun” navodi da je “veliko interesovanje za naslovnu ulogu izrazila čikaška pozorišna legenda, koja je sada filmska zvijezda”.

Memet je i ranije istraživao temu optužbi za seksualno uznemiravanje, u svom komadu “Oleanna” iz 1992. godine, u kojem učenica optužuje profesora za nedolično ponašanje.

“Sada mnogo o tome razmišljam”, rekao je Memet. “Imam gomilu kćerki, malog sina. Svako društvo mora da se suprotstavi neobuzdanom duhu seksualnosti i da pokušava na različite načine da se bavi njime, a nijedan od njih ne funkcioniše baš najbolje. Nastaje velika poteškoća kada mijenjate režim funkcionisanja, što, čini mi se, mi sada radimo. Ljudi polude. Počinju da razbijaju jedni druge na komade”.

Memetu nije nepoznato pisanje o Holivudu. Njegova filmska komedija “State and Main” iz 2000. godine pratila je agoniju filmske ekipe na lokaciji u Vermontu, s Alekom Boldvinom u ulozi svojeglave zvijezde i Villijamom H. Mejsijem kao režiserom pod stresom. Memetova serija “Speed-the-Plough” iz 1988. godine takođe je satirično prikazivala filmski biznis i postavljena je u čuvenom “Old Vic” teatru u Londonu 2008. godine, sa Kevinom Spejsijem u ulozi očajnog filmskog producenta.

Posljednja Memetova brodvejska predstava bila je “China Doll”, koja je naišla na prilično blijede kritike u zimu 2015. godine - Al Paćino glumio je brokera koji gubi moć, našavši se u ulozi koja je napisana za njega. Sljedeći Memetov film je krimi drama, adaptacija novog romana Dona Vinsloua, “The Force”, a premijera je zakazana za sljedeću godinu.

Bonus video: