Selfi pokazuje da li je Pejović uključen u aktivnosti DPS

Gosti u studiju: Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za evropske integracije, Mijomir Pejović poslanik Demokratske Crne Gore i Jovana Marović NVO Politikon mreža
178 pregleda 0 komentar(a)
Reflektor, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Reflektor, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 27.02.2018. 20:29h

Tok emisije

21:15 Marović navodi da je došlo vrijeme da se pokažu rezultati i da ne možemo sigurno biti zadovoljni ocjenama da je Crna Gora "zarobljena država".

21:10 Vuksanović smatra da je najbolji odgovor na tvrdnje da je Skupština glasačka mašinerija to što je italijanski Senat potpisao ugovor sa crnogorskim Parlamentom, što ima samo sa Francuskom i Španijom jedino.

20:58 Pejović je podsjetio na "selfi" iz izborne noći i ukazao da samo to pokazuje stepen involviranosti Andrije Pejovića u aktivnostima DPS.

Andrija Pejović je tvrdio da nije član GO DPS, iako je ASK utvrdila drugačije.

20:54 Vuksanović smatra da je Pejović bio jako posvećen i da je imao posebnu strast prema poslu.

20:44 Pejović pita Vuksanović da li može da mu navede primjer iz Evropske unije gdje je na čelu Parlamenta čovjek za koga je sud utvrdio da je davao lažan iskaz.

20:31 Pejović kaže da se ne zna čija je veća odgovornost, da li Vlade koja je donijela taj akt ili ASK koja je godinu dana ćutala o tome.

On smatra da Vuksanović ne misli ono što govori, već da njegov javni stav ishod iz načina na koji je njegova partija HGI ušla u Parlament.

Vuksanović je pitao Pejovića da objasni to što je rekao, a on je upitao poslanika kako objašnjava glasove iz Pljevlja, Kolašina i ostalih mjesta.

Vuksanović je odgovorio da zna direktno ili indirektno svakoga ko je glasao HGI.

20:26 Vuksanović je pitao da li "biste bili zadovoljni da svi podnesemo ostavke, i Vlada i Parlament".

20:21 Pejović smatra da je farsa sve vezano za slučaj Andrije Pejovića, uključujući i njegovu ostavku. On smatra da bi odlazak Pejovića mogao i da bude posljedica frakcija u vladajućoj partiji.

20:15 Marović podsjeća da je još u martu 2017. NVO sektor ukazivao na kršenje Ustava i zakona u slučaju Pejović i da postoji odgovornost ASK što nije djelovala blagovremeno.

Ona navodi da Vlada očigledno smatra da se ostavkom riješio problem, a da ne bi bilo prvi put da se nešto tako uradi, a onda ta osoba posle nekog vremena vrati na neku od visokih državnih funkcija.

20:05 Vuksanović je doživio ostavku Pejovića kao čin čovjeka koji poštuje institucije države. On je izbjegao da kaže da li smatra da je Pejović trebalo to da uradi. Istakao je da je imao dobar odnos sa Pejovićem koji je imao "specifičnu energiju".

Vuksanović više puta ne želi da kaže da li smatra da ima odgovornosti Vlade u slučaju Pejović.

Sa kakvom porukom za Crnu Goru dolazi prvi čovjek Evropske komisije Žan Klod Junker, koji se popodne očekuje u Podgorici u okviru balkanske turneje? Šta će poručiti Vladi a šta poslanicima? Da li će slučaj bivšeg ministra evropskih poslova Aleksandra Andrije Pejovića uticati na dalji tok pregovora sa Briselom?

Kako će se Evropska komisija odnijeti prema ovom slučaju?

Ovo su neka od pitanja koja će otvoriti večerašnji Reflektor.

Gosti u studiju: Adrijan Vuksanović, predsjednik Odbora za evropske integracije, Mijomir Pejović poslanik Demokratske Crne Gore i Jovana Marović NVO Politikon mreža.

Gledajte Reflektor večeras od 20h na Televiziji Vijesti.

Bonus video: