Rekordi uz jubilej, slavio Ivica Tomašević

U stilu "složeni luk" najbolji je bio Ivica Tomašević (SK Podgorica), u stilu "goli luk" prvi je bio Ante Beader (SK Sagitta Lubera, Dubrovnik), dok je u stilu "instinktivni luk" zlato osvojio Nikola Gardašević (SK Podgorica)
202 pregleda 0 komentar(a)
Streličarstvo Kup Mimoze, Foto: Privatna arhiva
Streličarstvo Kup Mimoze, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.02.2018. 18:50h

Jubilarno 10. prvenstvo Crne Gore u metnom streličarstvu u dvorani, jednom od najstarijih olimpijskih sportova, te 5. Mimoza kup održani su proteklog vikenda u Herceg Novom.

Organizatori su bili Streličarski saveza Crne Gore i Streličarski klub Savina, a nastupilo je 36 takmičara iz devet klubova Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Broj učesnika je, nažalost, prepolovljen zbog izuzetno loših vremenskih prilika.

Pobjednik Mimoza kupa u stilu olimpijski luk je Đanan Bakamović SK Streličar (BiH), koji je istovremeno postavio i novi državni rekorg svoje države u metnom, indoor streličarstvu. Srebro je pripalo Milošu Boljeviću (SK Zatočnik, Danilovgrad), a bronza Milanu Boroviću (SK Tivat).

U stilu "složeni luk" najbolji je bio Ivica Tomašević (SK Podgorica), u stilu "goli luk" prvi je bio Ante Beader (SK Sagitta Lubera, Dubrovnik), dok je u stilu "instinktivni luk" zlato osvojio Nikola Gardašević (SK Podgorica).

Na jubilarnom državnom prvenstvu u metnom streličarstvu u dvorani titula u seniorskoj konkurenciji, u stilu "rikrv" pripala je Milanu Boroviću (SK Tivat), srebrni je bio Miloš Boljević (SK Zatočnik), a bronzu je osvojio Pavle Radević (SK Tivat).

U istom stilu u kategoriju seniorski šampion je Mina Šibalić (SK Podgorica).

U kategoriji veterana državni prvak je Dejan Stanković (SK Zatočnik) sa novim državnim rekordom u ovoj kategoriji i stilu, a medalje su pripale i Dejanu Stojanoviću (SK Savina, Herceg Novi) i Aleksandru Novikovu (SK Savina). kod kadeta prvi je bio Marko Šendeković (SK Savina), a najmlađi učesnik turnira Čarli Hare-Brown (SK Savina) osvojio je zlato u kategoriji mlađih pionira.

U stilu "kompaund" kod seniora zlato je pripalo Ivici Tomaševiću (SK Podgorica), srebro Nebojši Jeliću, a bronza Radovanu Popoviću (obojica iz SK Podgorica).

U stilu "goli luk", najbolji senior je Mihailo Maraš (SK Zatočnik), a drugi je Nikola Milošević (SK Savina).

I istom stilu najbolji veteran je Budimir Pejović (SK Kotor), a srebrni je Anđelko Milošević (SK Savina).

U stilu "instinktivni luk", titulu državnog prvaka odbranio je Nikola Gardašević (SK Podgorica), srebrni je Marko Mihajlović (SK Savina), a trećeplasirani Sergej Bojkov (SK Savina).

Bonus video: