OSUMNJIČENI UHAPŠENI

Nikšić: Zaplijenjeni heroin i marihuana

"Policijski službenici na osnovu operativnih saznanja a postupajući u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilažtvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste D.Z. (33) i F.Đ. (25)"
159 pregleda 4 komentar(a)
Heroin droga, Foto: Shutterstock
Heroin droga, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 26.02.2018. 13:25h

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge, u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Nikšić, u cilju suzbijanja ulične prodaje droge na teritoriji Opštine Nikšić, izvršili su pretrese na više lokacija i zaplijenili opojne droge heroin i marihuanu koje su, kako se sumnja, bile namijenjene uličnoj prodaji.

"Policijski službenici su, 20.02.2018. godine, na osnovu operativnih saznanja a postupajući u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilažtvu u Podgorici, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste D.Z. (33) i F.Đ. (25). Tom prilikom policijski službenici su u stanu koji koristi D.Z. pronašli 17 aluminijskih pakovanja sa sadržajem materije za koju se sumnja da je opojna droga heroin, jednu pvc kesicu sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, jednu tabletu buprenorfina, vagu za precizno mjerenje, pribor za pakovanje, sporogoreći detonatorski štapin i jedan puščani metak. Policijski službenici su pretresom stana F.Đ. pronašli dva pvc pakovanja sa sadržajem za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, digitalnu vagu za precizno mjerenje sa tragovima opojne droge, skraćenu lovačku pušku (kratež) izbrušenog serijskog broja i tri komada pištoljske municije kalibra 7,62 mm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se D.Z. liši slobode i da mu se, uz krivičnu prijavu, privede zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružija i eksplozivnih materija. Tužilac se takođe izjasnio da mu se predmet u vezi F.Đ. dostavi na ocjenu i mišljenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaje se da su službenici Odsjeka za borbu protiv droge u sadejstvu sa službenicima CB Nikšić i 23. februara izvršili pretres stana F.Đ. (26) kojim je pronađena kutija u kojoj se nalazilo 38 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

"O navedenom događaju obaviješten je državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da mu se spisi predmeta dostave na ocjenu i mišljenje, te da će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela, dok je F.Đ. sproveden na izdržavanje kazne zatvora u ZIKS, po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću, zbog drugog krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas