Olimpijski prvak Cernogoraz slavio u Novom

67 pregleda 0 komentar(a)
Đovani Cernogoraz, Foto: Streljački savez Crne Gore
Đovani Cernogoraz, Foto: Streljački savez Crne Gore
Ažurirano: 25.02.2018. 20:47h

Osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, Đovani Cernogoraz pobjednik je tradicionalnog, 10. Kupa mimoze u streljaštvu, u diciplini olimpijski Trap.

Hrvatski takmičar, član ekipe Gusar iz Istarskog Novigrada, trijumfovao je ispred Slovenca Alena Furlana 39:38.

Cernogoraz je ubjedljivo vođstvo nakon kvalifikacija gdje je bio dominantan sa 113 pogodak, zbog loših vremenskih uslova ugrozio tokom finala sa novih 50 meta, jer po propozicijama na finalnih 50 meta svi strijelci kreću od nule.

Tu priliku iskoristili su Furlan da do posljednjeg goluba prijeti Crnogorzu za titulu, pa je praktično odlučio posljednji golub i promašaj Slovenca.

Domaći teren su dobro iskoristili Dragan Mrkajić i Nikola Perišić iz SK Herceg Novi koji su zauzeli treće, odnosno četvrto mjesto, dok je Jovica Marković iz SK Budva bio petoplasirani.

U ekipnoj konkurenciji ubjedljivo je trijumfovao Gusar (Cernogoraz, Furlan, Ravalico), ispred SK Budva (Marković, Stanišić i gost iz BiH Tomo Mandić), dok su domaćini morali da se zadovolje bronzanom medaljom (Mrkajić, Perišić i Krivokapić).

Učestvovala su 23 strijelca iz Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, dok su takmičari iz Srbije odustali od učešća zbog lošeg vremena.

Bonus video: