Slađana Perunović srebrna na Splitskom polumaratonu

Splitski polumaraton protekao je u uslovima niske temperature, vjetra is niejga
0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: ASCG
Slađana Perunović, Foto: ASCG
Ažurirano: 25.02.2018. 16:01h

Crnogorska atletičarka Slađana Perunović osvojila je drugo mjesto na 18. međunarodnom Splitskom polumaratonu. Crnogorska olimpijka, Perunović, je polumaraton istrčala za 1:20,08 sati, a slavial je hrvatska olimpijka Mateja Matošević (1:16,29). Treće mjesto osvojila je Mađarska šamoionka Zita Kašer (1:20, 36).

U konkurenciji polumaratonaca slavio je Mađar Laslo Gregor (1:09,46), ispred Italijana Dijega Avona (1:10,15) i predstavnika Srbije Darka Živanovića (1:12,26)

Splčitska matletska manifestacija okupila je preko 7.500 učesnika iz 40 zemalja svijeta. Crna Gora je imala 40 predstavnika na ovoj manifestaciji.

"Ne mogu da sakrijem zadovoljstvo što je moja takmičarka iz punog treninga istrčala rezultat koji smo i planirali a to je 1:20. Zadoviljstvo je tim veće što je Slađana iza sebe ostavila Zutu, Čilu Pap, Sabo Tunde, Anu Subotić, Mariju Vrajić... sve trkačice koje su bile učesnice Olimpijskih igara i to iz trenažnog procesa. Zahvaljujemo se ASCG koji nam je pružio podršku u realizaciji programa i da će se taj trend nastaviti uspješno tokom godine. Mi ćemo u narednom periodu raditi marljivo ka tome da se i po treći put uzastopno pojavimo na OI sa ostvarenom normom", istakao je nacionalni trener za srednje i duge pruge Drago Musić.

Musić je i trener Slađani Perunović u AK Nikšić.

Bonus video: