Sniježna kraljica - Marit Bjergen

Bjergenova je prIJe nekoliko dana postala najuspješniji sportista u istoriji Igara, a taj status je potvrdila izjednačivši se po broju zlata sa svojim sunarodnicima Oleom Ejnarom Bjerndalenom i Bjernom Delijem
100 pregleda 2 komentar(a)
Marit Bjergen, Foto: Reuters
Marit Bjergen, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2018. 08:12h

Norveška skijašica Marit Bjergen ispisala je nove stranice istorije osvojivši svoju osmu zlatnu medalju, a 15. ukupno odbranivši titulu u trci masovnim startom na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Bjergenova je prIJe nekoliko dana postala najuspješniji sportista u istoriji Igara, a taj status je potvrdila izjednačivši se po broju zlata sa svojim sunarodnicima Oleom Ejnarom Bjerndalenom i Bjernom Delijem.

37-godišnja Norvežanka je do pobjede na posljednjoj trci u Pjongčangu došla u vremenu od jednog sata, 22 minuta, 17 sekundi i šest desetinki, prenosi Sport klub.

Srebro je pripalo Finkinji Kristi Parmakoski, sa minutom i 50 sekundi zaostatka, dok je bronzana bila Stina Nilson iz Švedske.

Nilsonova je u direktnoj borbi za poslednje mesto na podijumu pobijedila Norvežanku Ingvild Flugstad Estberg za sekundu i po.

Bonus video: