Na TV ekranima u Sjevernoj Koreji nijedan snimak sa ZOI

Nedostatak izvještavanja sa takmičenja u Pjongčangu u suštoj je suprotnosti u poređenju sa pažnjom koju su južnokorejski mediji pridavali prisustvu sjevernokorejske delegacije na otvaranju igara
77 pregleda 1 komentar(a)
ZOI Pjongčang, Foto: Reuters
ZOI Pjongčang, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.02.2018. 17:04h

Dok se stotine miliona ljudi u svijetu spremaju za praćenje završne ceremonije Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, Sjevernokorejci još nisu imali prilike da na TV ekranima prate ni jedan jedini sportski događaj sa ZOI.

Nedostatak izvještavanja sa takmičenja u Pjongčangu u suštoj je suprotnosti u poređenju sa pažnjom koju su južnokorejski mediji pridavali prisustvu sjevernokorejske delegacije na otvaranju igara, primjećuje AP.

Sjevernokorejski državni mediji nikada nisu bili naročito posvećeni izvještavanju sa međunarodnih događaja, već se njihov posao više svodi na slavljenje Kim Džong Una i najnovijih propagandnih poruka vladajućeg režima, napominje agencija, prenosi RTS.

U tom pogledu su sjevernokorejski mediji i ostali dosljedni, imajući u vidu da su jedini izvještaji iz Pjongjanga bili oni o posjeti Kimove mlađe sestre Kim Jo Džong i ceremonijalnog šefa Sjeverne Koreje, predsjednika parlamenta Kim Jong Nama, prilikom svečanog otvaranja ZOI u Južnoj Koreji, zaključuje američka agencija.

Bonus video: