Omladinac najuspješniji

Na prvenstvu Crne Gore učestvovali su takmičari iz devet klubova.
135 pregleda 1 komentar(a)
KK Omladinac, Foto: KK Omladinac
KK Omladinac, Foto: KK Omladinac
Ažurirano: 24.02.2018. 15:11h

Karatisti podgoričkog Omladinca sa devet od ukupno 15 zlatnih medalja najuspješniji su učesnici seniorskog prvenstva Crne Gore u Podgorici.

Članovi Omladinca osvojili su i po dvije srebrne i bronzane medalje.

Karatistima Budućnosti i Bara pripale su po tri zlatne medalje.

Budućnost ima i tri srebrne i dvije bronzane medalje, dok je barski tim osvojio još jedno srebrno i dva bronzana odličja.

Karate klub Ulcinj osvojio je četiri srebrne i dvije bronzane, Podgorica ima jednu srebrnu i dvije bronzane, a Onogošt tri bronzane medalje.

Po jedno srebrno odličje osvojili su pljevajski Ris i Rei iz Ulcinja, dok je jednu bronzanu osvojio Visitor iz Plava.

U katama pojedinačno titule prvaka osvojili su karatista Bara, Vladimir Mijač i Biserka Radulović iz Budućnosti.

U katama ekipno najuspješniji su bili Bar u muškoj i Budućnost u ženskoj konkurenciji.

U borbama ekipno trijumfovali su karatisti Omladinca, u obje konkurencije.

U pojedinačnoj konkurenciji zlatne medalje osvojili su Nenad Dulović (do 60, Omladinac), Mario Hodžić (do 67, Omladinac), Stefan Gojčević (do 75, Bar), Vuk Popović (do 84, Omladinac) i Almir Cecunjanin (preko 84, Budućnost).

U ženskoj konkurenciji najbolje su bile Ana Drašković (do 55, Omladinac), Jelena Maksimović (do 61, Omladinac), Marina Raković (do 68, Omladinac) i Dragana Konjević (preko 68, Omladinac).

Vršilac dužnosti selektora karatista u borbama, Slobodan Vlahović kazao je da su favoriti opravdali očekivanja.

"Imajući u vidu da je prva faza priprema takmičari se ne nalaze u vrhunskoj formi. Slijede nam pripreme, prilika da se podigne forme i još neka takmičenja koja bi trebala da posluže kao test. Očekuje nas Balkansko prvenstvo u Istanbulu, gdje očekujem da potvrdimo kvalitet i brusimo formu za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu", kazao je Vlahović agenciji MINA.

On očekuje da crnogorski karatisti i na tom takmičenju nastave tradiciju osvajanja medalja. Takmičari koji jesu potencijal

Selektor karatistkinja u borbama, Žarko Raković kazao je da su sve djevojke od kojih je očekivao da će biti prve to i ostvarile.

"Favoriti su opravdali ono što se odnjih očekivalo. Istakao bih i dvije mlađe takmičarke, Kseniju Rajović i Vasilisu Bujić, koje su se dokazale i biće dio selekcije na Balkanskom prvenstvu. Možda i dio ženske ekipe na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu", kazao je Raković.

On je pohvalio i nastup svog kluba, navodeči da je Omladinac potvrdio kvalitet.

"Zadovoljan sam kako smo odradili prvenstvo, posebno se radujem što smo odbranili titulu u borbama ekipno, u muškoj konkurenciji. Ostaje Žal što medalja Jovića nije sjajnija, jer smatram da je oštećen u polufinalu",kazao je Raković.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da je kod takmičara bio prisutan umor.

"Veliki dio njih nije pokazao svoj maksimum. Premijer lige, prvenstvo Evrope u Sočiju i pripreme reprezentacije morali su ostaviti traga na njihov današnji nastup. U narednom periodu u planu su pripreme reprezetacije i nastup na Prvenstvu Balkana. Već smo odradili dva ciklusa priprema na kojima su okupljena oba kata tima koja su planirana za prvenstvo Evrope u Novom Sadu. U tim sastavima takmičari će nastupiti na Premijer ligi u Salcburgu", rekao je Bukilić.

On je istakao da bi bilo dobro, ukoliko Savez bude imao sredstava, nastupiti i na Premijer ligi u Roterdamu.

"Vidno je da imamo nekoliko timova koji su ove godine kvalitetniji pa ćemo imati puno jaču konkurenciju. Smatram da ako nas zaobiđu povrede, možemo opet biti u borbi za medalju, sa više sreće nego prošle godine kada smo u oba meča preglasani sa 3:2", kazao je Bukilić.

Na prvenstvu Crne Gore učestvovali su takmičari iz devet klubova.

Bonus video: