Uhapšen "škaljarac", osumnjičen za bacanje eksploziva

Osim ovog djela, provjerava da li je osumnjičeni učestvovao u izvršenju i još nekih, na šta ukazuju operativni podaci policije
609 pregleda 9 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.02.2018. 11:59h

Podgorička policija sinoć je uhapsila Dragoljuba Ćetkovića (1985) koji operativno važi za pripadnika organizovane kriminalne grupe "Škaljari".

Ćetković je uhapšen zbog sumnje da je u novembru prošle godine bacio eksplozivnu napravu u dvorište kuće Safera Toskića u podgoričkom naselju Konik.

Prema pouzdanim saznanjima, u lociranju i hapšenju osumnjičenog učestvovali su i pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Naš sagovornik iz policije dodaje da se, osim ovog djela, provjerava da li je osumnjičeni Ćetković učestvovao u izvršenju i još nekih, na šta ukazuju njihovi operativni podaci.

On će nakon kriminalističke obrade biti priveden nadležnom tužiocu zbog sumnje da je počinio dva krivična djela - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava i izazivanje opšte opasnosti.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su, u sadejstvu sa službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja i službenicima Forenzičkog centra, rasvijetlili aktiviranje eksplozivne naprave koja je bačena na porodičnu kuću S.T. u novembru 2017. godine. Tom prilikom policijski službenici su lišili slobode lice osumnjičeno za krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazvanje opšte opasnosti. Naime, službenici CB Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Specijalnog policijskog odjeljenja, 23.02.2018.godine, lišili slobode bezbjedosno interesantno lice D.Ć. (33) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti na štetu S.T. iz Podgorice. D.Ć. je, kako se sumnja, 25.11.2017. godine tokom noći, bacio eksplozivnu napravu, ručnu – bombu, na terasu prvog sprata porodične kuće koja je u vlasništvu S.T. Usljed dejstva eksplozije nastala su oštećenja na kući ali nije bilo povrijeđenih lica", saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Rečeno je da su, odmah po saznanju da je počinjeno krivično djelo, policajci u koordinaciji i po nalogu nadležnog tužioca izvršili uviđaj.

"Službenici CB Podgorica su odmah pristupili preduzimanju neophodnih službenih mjera i radnji u cilju prikupljanja materijalnih dokaza koji mogu da doprinesu rasvjetljavanju okolnosti u vezi aktiviranja eksplozivne naprave. Sve preduzete aktivnosti rezultirale su identifikovanjem, lociranjem i lišenjem slobode D.Ć. Osumnjičen je bezbjednosno interesantno lice koje je u predhodnom periodu izdržavao zatvorsku kaznu zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo i za njim su bile raspisane dvije potjernice, nacionalna i međunarodna, zbog izvršenog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da mu se D.Ć. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", saopštili su iz UP.

Bonus video: