Džeki Čen - legenda ostaje legenda!

Prelom lobanje, prelom nosa, prelom obje vilice, oba koljena, oba lakta, kuka, nekoliko potresa mozga - sve je to preživio! Večeras od 19.10h ne propustite akcijsku komediju „Gas do daske 3“ sa Džekijem Čenom u glavnoj ulozi
252 pregleda 0 komentar(a)
Gas do daske, Foto: Youtube screenshot
Gas do daske, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 28.04.2018. 12:15h

Hong Kong, borilačke vještine, opasne scene, prelomi svih mogućih kostiju… Vjerojatno bi mnogi od vas uz ove četiri asocijacije rekli ime Brus Lija, najveće filmske zvijezde vezane za rješavanje sukoba suprotno od Gandijeve metode, ali ipak, u ovom slučaju otkrivamo lik jednog drugog junaka, čovjeka malo starijoj generaciji poznatoj po filmu „Policijska priča“, a mlađoj po „Gas do daske“ – Džekija Čena!

Poteze po kojima je kasnije postao poznat, poput raznih prevrtanja, udaraca i padanja, naučio je još kao dijete na „China Drama Academy“ gdje je i boravio s obzirom da s roditeljima koji su radili u Kanberi, zbog prirode njihovog posla nije mogao biti. Po sopstvenom priznanju, od napornih treninga, koji su znali trajati i od pet ujutro do ponoći, spasio ga je filmski reditelj koji je na akademiju došao u potrazi za dječijim glumcem. Džeki je poziv odmah prihvatio i već je kao osmogodišnjak započeo svoju filmsku karijeru.

Baveći se filmom, poželio je da radi posao kaskadera, ali srećom, Lo Vei (čovjek koji je zvijezdu napravio i od Brus Lija) za njega je imao drugačije planove. Čen je snimio „New fist of fury“, svojevrsni nastavak filma „Fist of fury“, zadnjeg kojeg je Li radio s Veiom. Film je postigao uspjeh i promoviso Čena u novu filmsku zvijezdu borilačkih vještina. Nakon toga, uslijedilo je snimanje kao po traci pa je Džeki svake godine izbacivao par novih filmova - što kao glumac, što kao glas u crtanim filmovima.

Kroz sve to vrijeme, postao je čovjek koji je pošteno napunio medicinski karton, pojmovima kao što su: prelom lobanje, prelom nosa, prelom obje vilice, oba koljena, oba lakta, kuka, nekoliko potresa mozga… U najmanju ruku, zaslužuje nagradu što je uopšte još među živima! Džeki ima i kaskaderski tim koji broji šesnaest ljudi. Za njih se brine i ima ugovor po kojem je, u slučaju povrede nekog od kaskadera, dužan da za njega brine do kraja života. Ipak, ako se koji od njegovih kaskadera pojavi u filmu gdje Čen ne glumi, automatski gubi sve privilegije. U filmovima u kojima glumi, Džeki sve radi sam, što ga izdvaja od gotovo svih drugih glumaca. Iako je nekoliko puta na snimanju skoro poginuo, i dalje ne želi dublera.

Što se privatnog života tiče, Čen ga skriva kao zmija noge. Jedino što se zna jeste da je oženjen već gotovo 30 godina i da je otac jednog sina. Čenovo obrazloženje takvog čuvanja privatnosti jeste da ne želi ni u kom slučaju da se ponovi tragedija poput samoubistva dvije obožavateljke koje su sebi oduzele život saznavši da je oženjen. Uz to što ne koristi kaskadera, još je i očigledno odgovorna osoba. To može samo - prava zvijezda!

Film “Gas do daske 3” pogledajte večeras od 19.10h na TV Vijesti.

Bonus video: