STONI TENIS: NAŠI KLUBOVI NA MEĐUNARODNOJ SCENI

Budućnost i Budim na Balkanskom kupu u Otočecu

114 pregleda 0 komentar(a)
Stonoteniseri Budućnosti, Foto: STK Budućnost
Stonoteniseri Budućnosti, Foto: STK Budućnost
Ažurirano: 22.02.2018. 19:54h

Slovenački Otočec od danas do nedjelje biće domaćin Balkanskog kupa za klubove, na kome će učestvovati i crnogorski stonoteniseri.

Kako je saopšteno iz Stotonoteniskog saveza, Crnu Goru će predstavljati stonoteniseri Budućnosti i stonoteniserke Budima.

Za Budućnost će u Otočecu nastupati Haris Taljanović, Filip Radulović, Boris Đukanović i Stefan Rašović. Ekipu će predvoditi trener Mirjana Prelević.

"Ovakva takmičenja odlična su prilika za sticanje iskustava naših mladih igrača. Idemo na takmičenje sa namjerom da nam sve odigrane utakmice budu korisne kako za naredne reprezentativne nastupe, tako i za odbranu titule državnog šampiona. Nastupamo sa najmlađom ekipom, u dobroj su formi i ne sumnjam da će pokazati dobru igru", kazala je Prelevićeva.

U ženskoj konkurenciji zvanični šampion, Budućnost zbog nedostatka sredstava odustao je od nastupa, pa će Crnu Goru predstavljati beranski Budim.

"Za Budim će na poziv trenera Dijane Zonjić nastupati dvije perspektivne juniorke Ivona Petrić i Marija Dubak, kao i Dragana Ćulafić, kao pozajmljena igračica", saopšteno je iz STSCG.

Učestvovaće ekipe iz osam balkanskih država, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Saopšteno je da će u toku Balkanskog kupa biti održan i vanredni kongres Balkanske stonoteniske unije.

"Glavna tema kongresa biće prijem Slovenije u Balkansku stonotenisku uniju na njihov zahtjev", saopšteno je iz Stonoteniskog saveza, koji će na kongresu predstavljati generalni sekretar Nenad Raičević.

Preporučujemo za Vas