Svjetski i regionalni mediji o napadu na američku ambasadu u Podgorici

NewYork Times izvijestio je da je napadnuta američka Ambasada Podgorici, ali da je samo napadač poginuo. List navodi da je napadač bacio ekspolozivnu napravu na prostor Ambasade SAD-a, ali je uspio da ubije samo sebe
1 komentar(a)
Američka ambasada napad, Foto: Savo Prelević
Američka ambasada napad, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.02.2018. 10:17h

Najznačajniji svjetski i regionalni mediji pišu danas o napadu bombom na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Podgorici.

Novinska agencija Reuters u informaciji na naslovnoj strani, pozivajući se na Vladu, piše da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu, vjerovatno ručnu bombu, u zgradu ambasade SAD u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, prije nego što se raznijela.

U informaciji agencije Associated press, koja se takođe poziva na Vladu, navodi se da je nepoznati napadač bacio ručnu bombu u američku ambasadu i da se potom ubio.

Kineska agencije Xinhua piše da je američki državni sekretar rekao da je američka ambasada u Crnoj Gori potvrdila eksploziju u blizini svoje ambasade u glavnom gradu Podgorici.

Deutsche Welle navodi da je nepoznati napadač bacio dvije ručne bombe na ambasadu SAD u Podgorici. "Napadač je stradao, a za sada nije jasno da li se radilo o planiranom samoubistvu. Identitet počinioca i motiv su za sada nepoznati".

Russia today prenosi da je napadač bacio granatu u američku ambasadu u Crnoj Gori, i da se u drugoj eksploiziji ubio.

NewYork Times izvijestio je da je napadnuta američka Ambasada Podgorici, ali da je samo napadač poginuo. List navodi da je napadač bacio ekspolozivnu napravu na prostor Ambasade SAD-a, ali je uspio da ubije samo sebe.

Washington Post je izvijestio da je crnogorska policija saopštila da intenzivno radi na identifikaciji napadača koji je bacio bombu na američku Ambasadu u Podgorici, prije nego je izvršio samoubistvo.

CNN je naveo da se jedna osoba ubila nakon što je bacila bombu preko zida američke Ambasade u Crnoj Gori rano u četvrtak. Podsekretar Stejt Dipartmenta Stiv Goldstin kazao je da je bomba eksplodirala u vazduhu i da je čovjek nađen mrtva 100 metara od zida Ambasade.

Američki Time je izvijestio da je nepoznati napadač bacio eksplozivnu napravu na američku Ambasadu rano u četvrtak prije nego se ubio drugim eksplozivom.

Britanski BBC je naveo da je Vlada saopštila da je bačen eksploziv na američku Ambasadu u Podgorici,a kao ida se nepoznati napadač ubio.

Tanjug je prenio da je nepoznati napadač bacio oko ponoći bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga raznio bombom ispred tog diplomatskog predstavništva.

N1 je naveo da je jedan muškarac bacio oko ponoći bombu na zgradu američke ambasade u Podgorici i nakon toga izvršio samoubistvo, potvrdila je Vlada Crne Gore.

Jutarnji.hr je izvijestio da je kasno u srijedu u Podgorici nepoznata osoba u blizini zgrade američke ambasade u Crnoj Gori aktivirala jednu eksplozivnu napravu koju je bacila u smjeru zgrade, a zatim je 20-ak sekundi kasnije aktivirala i drugu bombu kojom se raznijela.

Hina je navela da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu, vjerojatno bombu, na zgradu američkog veleposlanstva u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, nakon čega je raznio sebe.

Al Jazeera Balkans je prenijela da je nepoznati napadač bacio bombu na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga razneo bombom ispred tog diplomatskog predstavništva.

Radio Sarajevo je prenio da je nepoznati muškarac bacio ručnu bombu na zgradu Ambasade Sjedinjenih Država u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, a nakon toga se raznio drugom bombom.

Agencija Anadolija je javila da je neidentifikovani napadač bacio kasno sinoć bombu u krug Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, nakon čega je upotrebom eksplozivne naprave izvršio samoubistvo.

Slovenačka novinska agencija STA prenijela je da se u glavnom gradu Crne Gore u Podgorici, nakon ponoći dogodio samoubilački napad.

Makedonska novinska agencija MIA izvijestila je da je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na američku Ambasadu u Podgorici, prije nego se raznijela.

Bonus video: