“Reč i tišina” uz crmničko vino

“Veoma sam zadovoljan jer je bilo zaista dosta publike, a naše lijepo druženje ispunili su razgovori, stihovi i crmničko vino poslije promocije. Posebnu čast predstavlja mi činjenica da je promocija bila u ovom kultnom mjestu”, kazao je Leković, koji je član međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara
64 pregleda 0 komentar(a)
Srđan LEković, Foto: Privatna arhiva
Srđan LEković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.02.2018. 09:55h

Poeta iz Bara Srđan Leković predstavio je prvi put svoje stihove beogradskoj književnoj publici. U Kući Đure Jakšića u beogradskoj Skadarliji, Leković je preksinoć promovisao svoju posljednju zbirku poezije “Reč i tišina”. Pred brojnim posjetiocima, među kojima su bili Lekovićevi kolege pjesnici, članovi nekoliko udruženja književnika iz Beograda i iz okruženja, o knjizi su govorili autor, pjesnik Srđan Bajić i moderator večeri barski pjesnik Saša Stojanović.

“Veoma sam zadovoljan jer je bilo zaista dosta publike, a naše lijepo druženje ispunili su razgovori, stihovi i crmničko vino poslije promocije. Posebnu čast predstavlja mi činjenica da je promocija bila u ovom kultnom mjestu”, kazao je Leković, koji je član međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz Bara.

Osim što je kazivao svoje stihove, Leković je rekao i da ga je u svijet poezije uvela nekadašnja profesorka književnosti iz srednje škole Jovanka Beba Popović, te da ne zaboravlja nemjerljiv doprinos Mile Čordašević, dugogodišnje selektorke književnog dijela Barskog ljetopisa na kojem je lani nastupio. Stojanović je za djelo Lekovića rekao da je “divna ljubavno-misaona poezija”.

U muzičkom dijelu nastupio je je Miroslav Ćosović na klaviru, a književno veče je biranim riječima otvorio upravnik „Kuće Đure Jakšića“ Rade Marković.

Rođen u Beogradu, Leković je osnovnu školu završio u Sokobanji, srednju u Baru, a diplomirao je u Kotoru na Pomorskom fakultetu. Prve stihove objavio je 1996. u zborniku “Izgleda da će jugo” Udruženja književnika “Ars Antibari” iz Bara. Samostalnu zbirku poezije “Kad je reč o tebi” objavio je 2005, dvije godine kasnije zbirku “Svitac”, treću zbirku “Sveimen” 2015, a “Reč i tišina” prošle godine. Živi i radi u Baru.

Bonus video: