Nema pritvora za Lambulića

“Posebnim rješenjem su odbili žalbu tužilaštva, da zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odrede pritvor Jugoslavu. Istovrmeno, još nijesu odlučivali o žalbi koju smo podnijeli kolege Bojana Franović, Dragoljub Đukanović i ja, a kojom smo tražili da ukinu pritvor Vjekoslavu Lambuliću (41)”, kazao je advokat Mićović
2282 pregleda 1 komentar(a)
Lambulić, Foto: Luka Zeković
Lambulić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.02.2018. 07:07h

Vanraspravno vijeće podgoričkog Osnovnog suda odbilo je žalbu tužilaštva da u Istražni zatvor pošalju Jugoslava Lambulića (43), osumnjičenog za nanošenje teških tjelesnih povreda i pokušaj otmice Tuzanina Alberta Kajošaja.

To je, u ime tima Lambulićevićih, branilaca “Vijestima” saopštio advokat Danilo Mićović.

“Posebnim rješenjem su odbili žalbu tužilaštva, da zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela odrede pritvor Jugoslavu. Istovrmeno, još nijesu odlučivali o žalbi koju smo podnijeli kolege Bojana Franović, Dragoljub Đukanović i ja, a kojom smo tražili da ukinu pritvor Vjekoslavu Lambuliću (41)”, kazao je Mićović.

Braća Lambulić, Aleksandar Miranović (55) i njegov sin Petar (29) uhapšeni su 15. februara, nakon . Miranovići su nakon saslušanja u tužilaštvu pušteni da se brane sa slobode, a istražni sudija dan kasnije na slobodu je pustio starijeg Lambulića.

Advokati su ranije saopštili da je taj Podgoričanin nezakonito u pritvoru i da je policija štelovala vrijeme hapšenja.

Branioci tvrde da je rješenje o određivanju pritvora Vjekoslavu Lambuliću donijeto uz bitne povrede odredbi krivičnog postupka.

Bonus video: