Medojević: Ne postoji ni jedan dokaz, ni svjedok kojeg je Katnić pribavio nakon 13 mjeseci istrage

On je kazao "da je u ovom slučaju meta i da je cilj Mila i Aca Đukanovića i Duška Markovića da eliminišu DF po svaki cijenu"
104 pregleda 41 komentar(a)
Demokratski front, Foto: DF
Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 20.02.2018. 19:23h

Lider Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević, rekao je da je očekivao da će Viši sud potvrditi optužnicu u vezi pranja novca, imajući u vidu sastav vijeća tog suda.

Viši sud u Podgorici potvrdio je danas optužnicu koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv 12-člane grupe, osumnjičene da je predvođena Medojevićem i biznismenom iz Republike Srpske, Momirom Nikolićem, prala novac.

Medojević je na konferenciji za novinare kazao da je očekivao takvu odluku imajući u vidu sastav vijeća Višeg suda.

„Jasno je da struktura vijeća nije mogla da donese drugačiju odluku. Uzalud su bili i nastupi naših advokata koji dakazuju da nije bilo elemenata da se ova optužnica podigne“, rekao je Medojević.

On je ocijenio da su prevagnuli politički motivi i da je ovo „još jedan monitani proces protiv Demokratskog fronta (DF)“.

"Ne postoji ni jedan dokaz, ni svjedok kojeg je Milivoje Katnić pribavio nakon 13 mjeseci istrage u ovom predmetu", rekao je Medojević.

On je pozvao predsjednicu Vrhovnog suda, Vesnu Medenicu, da omogući da se i ovaj slučaj javno prenosi.

"Radi se o brutalnom napadu na DF", rekao je Medojević i poručio da je spreman da na javnom suđenju objasni crnogorskoj javnosti kako se peru pare u Crnoj Gori i ko je u to umiješan.

On je kazao "da je u ovom slučaju meta i da je cilj Mila i Aca Đukanovića i Duška Markovića da eliminišu DF po svaki cijenu".

„Oni su bili spremni i da nas fizički likvidiraju 16. oktobra 2016. godine, ali smo prijevremenom reakcijom izbjegli taj plan“, rekao je Medojević.

Potpredsjednik PzP, Branko Radulović, kazao je da je ovo peti proces za navodna krivična djela protiv DF-a.

On je rekao da ovi procesom postalo jasno da je Crna Gora država apsurda, a sudstvo i tužilaštvo zatočeni.

Predsjednik Demokratske narodne partije, Milan Knežević, kazao je da je optužnica danas podignuta je se Demokratska partija socijalista uplašila od DF-a.

Bonus video: