Kreativnosti ne fali

Tanja Šeter svake večeri objavljuje po jednu izvornu pjesmu

"Mislim da svi zajedno muzikom pomazemo ljudima da lakše prebrode izolaciju”, smatra Šeter
1396 pregleda 2 komentar(a)
Tanja Šeter, Foto: Tanja Šeter
Tanja Šeter, Foto: Tanja Šeter

Muzičari vrijeme u karantinu uglavnom prekraćuju pjesmom. Mnogi se sa svojim fanovima druže na društvenim mrežama putem live uključenja u kojima publika može da uživa u mini koncertima, a sve češće ima i onih koji i komšijama uživo prave gušt pjevajući sa terase ili iz dvorišta.

I crnogorska estradna umjetnica Tanja Šeter riješila je da tokom karantina sebi postavi izazov, no za razliku od većine kolega koji se uključuju live, ona svoj doprinos daje sa po jednom izvornom pjesmom dnevno.

“Obećala sam i držaću se obećanja, izuzev nekih nepredviđenih okolnosti, da svake noći dok traje ova vanredna situacija oko Covid-19 ispjevam po jednu izvornu pjesmu. Po jednu pjevam, ako ste primijetili mahom samo strofu i refren, da ne bude previše da ne pretjeram i ne dosadim svojim prijateljima na društvenim mrežama i da to bude i poruka svima da ostanu kod kuće, u kontinuitetu, koju ponavljam svake večeri”, priča za Vijesti Šeter i dodaje da će se tokom izazova držati isključivo izvorne muzike i one rađene po uzoru na izvornu.

“U koncept koji sam osmislila ne uklapaju se ostali žanrovi, ali sam spremna da prijateljima na društvenim mrežama ispunjavam želje ukoliko se radi o pjesmama koje su u tom maniru. Pjesme biram prema svom afinitetu, mada, prinuđena sam da pjevam isključivo one numere za koje imam matrice, tako da me i to, donekle, ograničava. Pjevaću samo izvornu muziku, i trudim se da od 20 čaosva uveče pa do nekih 22 sata najkasnije izbacim novi snimak. Ono što me posebno raduje je da se ovaj moj izazov sviđa prijateljima koji me prate, pogotovo onima iz dijaspore, pa još od jutra počnu da pitaju ‘kad će pjesma’, što ne izbacim. Još u početnoj najavi naglasila sam da ako preskočim da neko veče objavim pjesmu, to mojim prijateljima bude znak da je korona zakucala i na moja vrata. Iako sam se tada šalila, želim da kažem da smatram da je situacija ozbiljna i da, možda zbog te moje šale ima zabrinutih prijatelja na društvenim mrežama”, kaže Šeter otkrivši da će večeras za sve svoje prijatelje pjevati “Mlada Jelka ljubi Janka”.

Vrijeme u izolaciji i sama koristi da isprati live uključenja svojih kolega.

“Rado slušam live uključenja mojih kolega i moram da im čestitam jer i sama slušam i uživam. Mislim da svi zajedno muzikom pomazemo ljudima da lakše prebrode izolaciju”, smatra Šeter koja kako kaže svakodnevno vrlo posvećeno prati situaciju oko virusa korona.

“Poštujemo porodično svi mjere nadležnih organa. Evo skoro 20 dana nijesmo ‘uživo’ vidjeli starijeg sina i snahu. Oni rade, pa ne žele da nam eventualno donesu virus. Uglavnom vrijeme provodimo sjedjeći kod kuće, sad imamo malo više vremena za gledanje filmova, serije koje smo propustili, čitam dosta, slušam muziku. Navike smo skroz promijenili, ali nam dani lijepo prolaze. Takođe vrijeme u karantinu koristim da snimam pjesme za mreže, a istovremeno i radim na nekim novim numerama. Na svu sreću online veze funkcionišu, te se sa mojim prijateljem i producentom Peđom Nedeljkovićem spremam za novi CD. Uglavnom kreativnosti nam ne fali”, zaključuje Šeter.