Nuhodžić: Ko bude prekoračio zakonska ovlašćenja biće najoštrije sankcionisan

"Moraju svi znati da primjena policijskih ovlašćenja ne može biti iznad poštovanja ljudskih prava", saopštio je Nuhodžić
66 pregleda 10 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Mevludin Nuhodžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2018. 12:51h

Svi policijski službenici, za koje se utvrdi da su prekoračili zakonska ovlašćenja, biće najoštrije sankcionisani zbog nepoštovanja ljudskih prava zagarantovanih Ustavom i zakonima Crne Gore kao i narušavanja ugleda policije, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Podgorička policija ispituje ko je od pripadnika Uprave policije pretukao tri muškarca u centru Podgorice.

Savjet za građansku kontrolu rada policije zatražio je od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića da naloži hitnu provjeru i da se utvrdi identitet policijskih službenika koji su primjenjivali silu.

Nuhodžić je povodom upotrebe fizičke sile službenika policije nad trojicom momaka 17. februara u centru Podgorice, kod lokala "Bajica" naložio sam hitnu kontrolu Odjeljenja unutrašnje kontrole Uprave policije, radi utvrđivanja detaljnih činjenica i okolnosti u vezi postupanja policijskih službenika u konkretnom slučaju.

"Svi policijski službenici, za koje se utvrdi da su prekoračili zakonska ovlašćenja, biće najoštrije sankcionisani zbog nepoštovanja ljudskih prava zagarantovanih Ustavom i zakonima Crne Gore kao i narušavanja ugleda policije. Moraju svi znati da primjena policijskih ovlašćenja ne može biti iznad poštovanja ljudskih prava", saopštio je Nuhodžić.

Bonus video: