Potvrđena optužnica protiv Medojevića i "njegove grupe"

"Predmet će danas biti dat u rad postupajućem sudiji, a glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku od dva mjeseca"
110 pregleda 21 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 20.02.2018. 11:25h

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv 12-člane grupe, osumnjičene da je predvođena liderom Pokreta za promjene (PzP) Nebojšom Medojevićem i biznismenom iz Republike Srpske, Momirom Nikolićem, prala novac.

Pored Medojevića optužnicom su, obuhvaćeni i preduzetnik Momir Nikolić, zatim Gordan Konatar, Dejan Vujisić, Željko Šćepanović, Iva Pavlović, Petar Drašković, Luka Radunović, Vladimir Bulatović, Aleksandar Sekulić, Mladen i Nikola Jovanović.

"Predmet će danas biti dat u rad postupajućem sudiji, a glavni pretres će biti zakazan u zakonskom roku od dva mjeseca. Protiv ovog rješenja žalba nije dozvoljena", navodi se na sajtu Višeg suda.

Advokati odbrene ranije su kazali da je optužnica sredstvo za politički progon neistomišljenika i da je treba odbaciti .Da li će biti prihvaćena ili odbačena znaće se za dvije sedmice .

Na ročištu održanom povodom odlučivanja o optužnici koju je Specijalno tužilaštvo podiglo protiv Nebojše Medojevića i još 11 osoba, Medojević je glavnog specijalnog tužioca prozvao da se rukovodio ličnim motivima.

Bonus video: