Dvoje američkih muzičara preminulo, otkazan Hideout festival

"Bez obzira na vještinu i veliku brigu ljekara on nije mogao da nadjača štetu koju je virus prouzrokovao", izjavila je supruga Džona Prajna
583 pregleda 0 komentar(a)
Džon Prajn, Foto: Džon Prajn
Džon Prajn, Foto: Džon Prajn

Covid-19 nažalost nastavlja da odnosi živote muzičara i da kvari planove ljetnjih festivala. Tako američki mediji javljaju da je tamošnji poznati kantri folk kantautor Džon Prajn preminuo u 74. godini upravo od posljedica korona virusa.

Muzičar koji je u svojim pjesmama istraživao teme slomljenog srca i apsurdnosti svakodnevnog života, poznat po hitovima kao što su "Angel from Montgomery", "Sam Stone" i "Hello in There" preminuo je zbog komplikacija koje je prouzrokovao korona virus dok je ležao u Vanderbilt medicinskom centru u Nešvilu, država Tenesi, saopštila je njegova supruga i dodala da bez obzira na "nevjerovatnu vještinu i veliku brigu medicinskog tima on nije mogao da nadjača štetu koju je virus uzrokovao njegovom tijelu".

Američki mediji javljaju i da je preminula Čajna Rodžers. Mlada reperka i model preminula je u 26. godini, a uzrok smrti još nije otkriven, pa nije poznato je li u pitanju korona virus ili nešto drugo. Ona je postala model sa 14 godina, a kao reperka se probila singlovima "Glen Coco" i "Selfie" i iza sebe ostavila četiri EP-a.

Pandemija korona virusa uticala je na to da brojni poznati svjetski festivali budu otkazani, a izgleda da će tim putem i regionalni. Hrvatski Hideout festival koji se tradicionalno održava na Zrću trebalo je ovog ljeta da se odigra od 21. do 25. juna, ali su ga organizatori danas zvanično otkazali.

Bonus video: