Rusi bijesni: Doping inspektori prekinuli trening najboljoj klizačici

"Nevjerovatno je da nema osjećaja za djevojku koja ima snove i da se ne poštuje njeno vrijeme za trening. Zašto testiranje nije obavljeno nakon treninga", saopšteno je iz ruskog tima
73 pregleda 9 komentar(a)
zagitova, Foto: Reuters
zagitova, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2018. 21:59h

Predstavnici Svjetske anti-doping agencije (WADA) izazvali su bijes ruske delegacije u Pjongčangu, jer su prekinuli trening jedne od najboljih klizačica na svijetu da bi je testirali.

Alina Zagitova, koja ima svega 15 godina, a jedna je od kandidatkinja za zlato, trenirala je samo nekoliko minuta, kada su inspektori WADA ušli u dvoranu i naložili joj da prekidne trening.

"Nevjerovatno je da nema osjećaja za djevojku koja ima snove i da se ne poštuje njeno vrijeme za trening. Zašto testiranje nije obavljeno nakon treninga", saopšteno je iz ruskog tima.

MOK je ranije danas potvrdio da je ruski takmičar u karlingu bio pozitivan na zabranjenu supstancu meldonijum, pa je iznenadno testiranje Zagitove izazvalo veliku pažnju u Pjongčangu.

Zagitova i njena zemljakinja Evgenija Medvedeva su favoritkinje za medalju, uz Italijanku Karolinu Kostner, u slobodnom programu umjetničkog klizanja.

Takmičenje se održava u srijedu ujutro.

Bonus video: