Uhapšena zbog pjesme protiv Vučića?

Kantautorka je obradila prilično staru pjesmu, koja datira još iz 1995. si koja je tada bila protiv režima Slobodana Miloševića
25458 pregleda 3 komentar(a)
Jovana Popović, Foto: Jovana Popović
Jovana Popović, Foto: Jovana Popović

Pojedini regionalni mediji optužili su srpske vlasti da su iskoristile mjere protiv korona virusa da uhapse tamošnju pjevačicu i aktivistkinju, Kikinđanku Jovanu Popović koja je autorka antirežimske pjesme pjesme "Bagra".

Popovićeva je već 19 dana u zatvoru pod optužbom da nije poštovala mjere karantina, a neki sumnjaju da je režim predsjednika Srbije Aleksandra Vučića iskoristio trenutnu situaciju da je kazni za pomenutu pjesmu.

Kako javlja N1, kantautorki koja se nalazi u zatvoru u Zabeli Viši sud u Zrenjaninu je odbio već drugu žalbu za puštanje na slobodu. Ona je objavila spot za pjesmu "Bagra" početkom godine.

Zanimljivo je da je u pitanju prilično stara pjesma, koja datira još iz 1995. sa albuma grupe Teatar i koja je tada bila protiv režima Slobodana Miloševića. Jovana Popović je sa sastavom Pravdazarockandroll pjesmu nedavno obradila i snimila spot u produkciji RTV VK uz podršku Novog optimizma.

"Bagra je amandman zlatnom dobu, iz prve ruke, i ne smije se koristiti za uzbunjivanje neprskane prostoće i malograđanštine, posebno ne za uznemiravanje Diktatora žrtve", stoji u uvodu spota.

Sumnje da je u pitanju politički potez dodatno je podgrijala izjava pravnog zastupnika Jovane Popović, advokata Nikole Šijana koji je za N1 izjavio da je juče usmeno, a ne pismeno obaviješten da se njegova žalba ukida, te najavio da će danas podnijeti novi zahtijev za ukidanje pristupa.

Bonus video: