INmusic u slučaju otkazivanja neće vraćati novac

Organizatori smatraju da bi u u slučaju djelovanja više sile trebalo da svi uključeni - oni, bendovi i publika snose svoj dio gubitka
927 pregleda 1 komentar(a)
INmusic festival, Foto: INmusic festival
INmusic festival, Foto: INmusic festival

Mnogi festivali širom svijeta, kao što je popularni britanski Glastonberi, odlučili su da otkažu ovogodišnja izdanja zbog globalne krize izazvane korona virusom. Organizatori najvećih festivala u regionu, kao što je Exit, još uvijek se ne oglašavaju nadajući se da će biti u prilici da se njihovi događaji ipak održe.

Oglasila se međutim direkcija jednog od najvećih hrvatskih festivala INmusic i to sa lošim vijestima za ona koje koji su već kupili karte za ovu manifestaciju, poručivši da im novac neće biti vraćen ako dođe do otkazivanja.

Organizatori su dali izjavu za Hine kako bi obavijestili javnost u kojoj se trenutno fazi nalazi taj festival zbog pandemije korona virusa.

"Ako se festival odloži, kupljene ulaznice će vrijedeti za novi termin održavanja. U situaciji u kojoj svi gube, čvrsto vjerujemo da je odlaganje festivala za novi termin najpravednije i najsigurnije rješenje za sve uključene - publiku, muzičare i organizaciju festivala. Ako ipak dođe do otkazivanja festivala zbog djelovanja vie sile neće biti povrata novca. To je navedeno u festivalskim pravilima od početka održavanja", saoptili su iz INmusica.

Organizatori smatraju da bi u u slučaju djelovanja više sile trebalo da svi uključeni - oni, bendovi i publika snose svoj dio gubitka, kazavši da je za publiku to "minoran gubitak u poređenju sa gubicima bendova i organizatora".

Trenutno kao termin održavanja INmusica, koji se odigrava tradicionalno u Zagrebu, je od 22. do 24. jula.

Bonus video: