REFLEKTOR NA TV VIJESTI

"U Budvi ima svega i svačega"

Gosti u studiju Reflektora koji se upravo emituje na TV Vijesti su: Srđa Aleksić - dekan Građevinskog fakulteta, Rina Ivančević - direktorica Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje i Dragan Krapović - predsjednik Opštine Budva.
450 pregleda 0 komentar(a)
Reflektor, Foto: Printscreen
Reflektor, Foto: Printscreen
04.04.2019. 23:55h

Tok emisije

21:30 "U Budvi imate svega i svačega, i potpuno divlje gradnje i nekih papira, i sa svim tim se treba izboriti", poručio je Krapović.

21:03 Krapović smatra da se u društvu zanemaruje suština, a u prvi plan stavlja forma. 

20:45 Ivančević je navela da je DUP Centar Budva  radio Arhitektonski fakultet iz Beograda. Krapović je ocijenio da je taj plan katastrofalan. 

20:42 Krapović tvrdi da je sve rađeno po zakonu i propisima, jer je put zatvoren zbog bezbjednosti saobraćaja. On je otkrio da su Detaljnim urbanističkom planom ulice i parkovi postali privatno vlasništvo.

20:36 Biznismen Naser Ramaj koji stoji iza investicije "Porto Budva" tvrdi da oni rade sve po projektnoj dokumentaciji, da nema propusta i da su se pukotine javile zbog nedovršene gradske infrastrukture. 

On smatra da ulicu nije trebalo zatvoriti prije ekspertskog mišljenja. "Sve što vještaci nalože, mi ćemo uraditi u najkraćem roku", poručio je Ramaj u telefonskom uključenju u Reflektor. 

20:33 Aleksić objašnjava da slijedi stabilizovanje dijafragme i temeljne jame kako bi radovi mogli bezbjedno da se nastave. 

20:30 Krapović je podsjetio da za sada Mediteranskom ulicom neće prolaziti terenska vozila, a da se radi o glavnoj gradskoj saobraćajnici. "Da se ovo desilo par mjeseci kasnije, to bi bio ogroman problem zbog turističke sezone", kaže Krapović.

On očekuje da će ostala vozila u narednih par dana moći da se kreću tom ulicom.

20:25 Ivančević napominje da projekat može biti savršen, ali da se na terenu uvijek može desiti nešto nepredviđeno.

20:22 Aleksić kaže da je jedini bitan zaključak da su oštećenja na saobraćajnici javila kao posljedica rotacije dijafragme. 

20:18 Ivančević pojašnjava da se ne može još uvijek govoriti o odgovornosti i krivcima, i da se njoj čini da niko nije napravio propust.

20:09 Aleksić je objasnio da je zajedno sa tri redovna profesora Građevinskog fakulteta obišao Mediteransku ulicu na poziv Krapovića. On je naveo da od nadzornog organa nisu dobili ono što su tražili. 

20:04 Krapović tvrdi da su "faulovi" prilikom izgradnje Porto Budva doveli do pukotina u Mediteranskoj ulici.

20:02 Ivančević je objasnila da ona lično ne obilazi sporno mjesto i da to rade inspektori. "Od pojave prsline nije bilo njenog povećanja", otkrila je Ivančević.

Ona je navela da je inspektor utvrdio da se radovi obavljaju u skladu sa projektnom dokumentacijom.

Šta je uzrok pukotina u Mediteranskoj ulici u Budvi, zbog kojih je glavna gradska saobraćajnica danima zatvorena? Do kakvih zaključaka su došli stručnjaci sa Građevinskog fakulteta? Ko je odobravao dokumenta na osnovu kojih se u posljednjih 20 godina gradilo u Budvi? Ko i na koji način kontroliše gradnju, te da li će i koje mjere preduzeti nadležno Ministarstvo za održivi razvoj i turizam? Šta danas može uraditi lokalna vlast? 

Ovo su neka pitanja koja će otvoriti Reflektor, u utorak od 20h na Televiziji Vijesti. 

Gosti u studiju su: Srđa Aleksić - dekan Građevinskog fakulteta, Rina Ivančević - direktorica Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje i Dragan Krapović - predsjednik Opštine Budva. 

U emisiji gledajte i najnovije slike sa terena te razgovor sa mještanima Budve. 

Gledajte Reflektor u utorak od 20h.