LoYo objavio četiri nove pjesme

"Dane provodim radno, posvetio sam se muzici u potpunosti i prija mi da provodim vrijeme u svom kućnom studiju.", priča LoYo
427 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Lojanica LoYo, Foto: Nikola Lojanica LoYo
Nikola Lojanica LoYo, Foto: Nikola Lojanica LoYo

Mladi crnogorski reper LoYo izgleda je posebno kreativan u vrijeme izolacije zbog koronavirusa, pa je u posljednjih nedjelju dana objavio tri, a u dvije sedmice ukupno četiri nove pjesme.

Budvanski reper koji se predstavio publici prvim singlom “Fresh” prije pet mjeseci na svom YouTube kanalu prije dvije nedjelje je prvo lansirao pjesmu “Super Venom”, a u posljednjih nekoliko dana i numere “Šta god uradio, uradio si sam”, “Mračna soba/Slomi me” i “7 dana 7 noći”. Sve ih karakteriše moderan (t)rep prizvuk, a Nikola Lojanica, kako glasi pravo ime repera, potpisuje i tekstove i muziku i miks i mastering.

“U naletu emocija sam se utopio sa muzikom i ono što sam osjećao dok sam slušao matricu, to sam i pisao. Obično sve kući snimam i pišem, trudim se sve sam da radim. Zasad ide na bolje od onoga od čega sam počeo, tako da sam zadovoljan, trudim se da stvorim neki svoj stil”, kazao je LoYo za “Vijesti”.

On je istakao da su numere “Šta god uradio, uradio si sam” i “Mračna soba/Slomi me” dio EP-a koji nosi naziv “Pakt”, a na kojem će se naći ukupno pet pjesama, pa tako kaže da se u narednom periodu može očekivati još njegovog materijala.

“Sve ovo sa koronavirusom nije mnogo uticalo na moj rad i svakodnevnicu. Dane provodim radno, posvetio sam se muzici u potpunosti i prija mi da provodim vrijeme u svom kućnom studiju. Tako mi je nekako dosta lakše - radim kad mi se radi i zavisim samo od sebe. Zasad tako razmišljam”, ističe reper.

On kaže da se ne bi moglo reći da u stvaranju svog zvuka ima uzore, ali dodaje da mu se sviđa što radi grupa “Desetka na Asa”. Lojanica je dio talasa mladih rep izvođača koji su se u posljednjih godinu dana pojavili na crnogorskoj sceni, a koje karakteriše privrženost modernom rep zvuku, trepu ili bliskim formama.

Nekadašnji student informacionih tehnologija, LoYo (što je igra riječima sa njegovim inicijalima i skraćenicom YOLO koja u prevodu sa engleskog znači ‘Samo jednom se živi’) je ranije za “Vijesti” kazao da se u hip hop zaljubio još kao srednjoškolac, a da je singl “Fresh” samo početak njegove priče i da je spreman da se ozbiljno upusti u bavljenje muzikom. “Počeo sam da repujem

u prvom razredu srednje škole. Objavljivao sam neke pjesme i ranije, ali sam ih makao sa Interneta jer sam promijenio pravac i stvorio svoj tempo i stil. Želim ozbiljno da se bavim muzikom, pa ćemo vidjeti šta će biti”, kazao je reper. S. S.

Bonus video: