Marsel Hiršer želi da ostvari rezultat na koji se čeka 50 godina

U ženskoj konkurenciji, tri zlatna olimpijska odličja ima Janica Kostelić, koja je 2006. u Torinu bila najbolja u slalomu, veleslalomu i kombinaciji
0 komentar(a)
Hiršer, Foto: Reuters
Hiršer, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2018. 12:10h

Marsel Hiršer juče je osvojio drugo zlato u Pjongčangu i u karijeri, a sada se sprema da ispiše istoriju i postane tek treći skijaš koji je osvojio tri prva mjesta na jednim Zimskim olimpijskim igrama.

Nakon pobjeda u kombinaciji i veleslalomu, Austrijanac će u četvrtak nastupiti u svojoj najjačoj disciplini - slalomu, u kome je prvi favorit.

Tri zlatna odličja do sada su osvojila samo dvojica skijaša, a posljednji put se to dogodilo prije tačno pola vijeka, kada je čuveni Francuz Žan Klod Kili slavio u Grenoblu, u slalomu, veleslalomu i spustu. Prethodno je isti uspjeh ostvario Toni Zajler, austrijska legenda, osam godina ranije u Kortini D'Ampeco.

U ženskoj konkurenciji, tri zlatna olimpijska odličja ima Janica Kostelić, koja je 2006. u Torinu bila najbolja u slalomu, veleslalomu i kombinaciji.

"U ovakvoj konkurenciji i na ovakvom takmičenju, najteže je ostati miran i izbjeći tenzije. Jedva čekam da vidim kako ću odgovoriti na pritisak", kazao je Hiršer.

Austrijanac ima mnogo razloga da bude optimista, jer je posljednjih godina dominantan u slalomu, a ove sezone je slavio na šest od osam trka u Svjetskom kupu.

Bonus video: