Uhapšen Podgoričanin: Oduzeto 40 kilograma skanka i oružje

Pretresom su oduzeti puška i pištolj za koje se sumnja da je držao u nelegalnom posjedu
86 pregleda 6 komentar(a)
Tuzi pretres, Foto: Uprava policije
Tuzi pretres, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 19.02.2018. 10:38h

Podgoričanin M.B. (19) uhapšen je juče oko 10 sati, nakon što su pripadnici policije na području Tuzi zaplijenili 40 kilograma skanka.

Pripadnici policije su pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni pronašli i oružje. U pitanju su puška i pištolj za koje se sumnja da je držao u nelegalnom posjedu.

"Službenici OGB Tuzi su, 18.02.2018. godine oko 09,15 časova, postupajući na osnovu operativne informacije, u kanjonu rijeke Cijevna, vršeći osmatranje terena primjetili dva lica koja na leđima nose džakove i kreću se iz pravca Albanije. Ova dva lica su uspjela da se udalje i pređu granicu sa Albanijom, dok je treće lice istovarilo džakove u jednoj kući nakon čega je i ovo lice pokušalo da se udalji sa lica mjesta u čemu nije uspjelo. Policijski službenici su naime zaustavili vozilo marke „VW Passat“ podgoričkih registarskih oznaka kojim je upravljalo ovo lice. Tom prilikom je utvrđeno da se radi o M.B. (19) iz Podgorice," naveli su iz Uprave policije.

Policija je, kako navode, izvršila pretres porodične kuće i ostalih prostorija koje koristi M.B. i pronašli i oduzeli dva džaka u kojima se nalazilo 40 kesica sa skankom, ukupne težine 40 kilograma. Pretresom su, kako dodaju, pronašli i poluautomatsku pušku i pištolj marke „Crvena Zastava“ TT kalibra 7,62mm sa okvirom u kome se nalazilo 8 metaka kalibra 7,62mm, u ilegalnom posjedu.

M.B. i droga su predati Odsjeku za suzbijanje opojnih droga, a vozilo i oružje su takođe oduzeti.

Državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici je naložio da se M.B. uhapsi i privede uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Opojna droga i oružje biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Bonus video: