CAS potvrdio da je ruski takmičar u karlingu optužen za doping

Ako se optužbe za doping potvrde, to bi moglo da umanji šanse ruskih sportista da na ceremoniji zatvaranja Igara u Pjongčangu izađu pod svojom zastavom
2 komentar(a)
karling, Foto: Reuters
karling, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.02.2018. 09:49h

Sud za sportsku arbitražu (CAS) potvrdio je danas da je Aleksandar Krušelnitskij, ruski takmičar u karlingu, optužen da je prekršio doping pravila na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

CAS je naveo da je pokrenuo postupak protiv Krušelnitskija, koji je u paru sa suprugom Anastasijom Brizgalovom osvojio bronzanu medalju u mješovitom dublu u karlingu.

Ruski mediji su juče prenijeli da je ruski takmičar pao na doping testu, pošto je koristio zabranjenu supstancu meldonijum.

Sud za sportsku arbitražu nije naveo datum saslušanja.

Ako se optužbe za doping potvrde, to bi moglo da umanji šanse ruskih sportista da na ceremoniji zatvaranja Igara u Pjongčangu izađu pod svojom zastavom.

To je drugi doping slučaj na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji, nakon što je otkriveno da je Kai Saito iz Japana, koji se takmiči u brzom klizanju, bio pozitivan na zabranjeni diuretik i izbačen je sa takmičenja.

Bonus video: