Pretresi u Podgorici: Uhapšeno četvoro, oduzeto oružje, municija, droga...

Nezvanično saznajemo da je policija obavila pretrese objekata koje koristi Vlado Ilić, Đorđije Milović, Igor Stanković, Lazar Čurović, Dragan Ivezić, Adnan Memić i Stefan Đurović
331 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2018. 14:23h

Podgorička policija rano jutros obavila je pretres na 13 lokacija i tom prilikom kontrolisala stambene objekte i druge prostorije koje koriste 12 osoba a koje, prema operativnim podacima policije, važe za bezbjednosno interesantna lica.

Nezvanično saznajemo da je policija obavila pretrese objekata koje koristi Vlado Ilić, Đorđije Milović, Igor Stanković, Lazar Čurović, Dragan Ivezić, Adnan Memić i Stefan Đurović.

U pretresima je oduzeta veća količina oružja i municije, kao i dva vozila, droga i ostale stvari i predmeti, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode iz policije uhapšeni su V. I, L.Č, I.S. i njegov brat M.S. (18) kome kako u policiji sumnjaju pripada droga. Protiv njih su podnijete tri krivične i jedna prekršajna prijava.

"Službenici CB Podgorica su, preduzimajući planske aktivnosti usmjerene na rasvjetljavanje najtežih krivičnih djela, kao i rješavanje krivičnih djela nastalih kao posljedica sukoba OKG, izvršili pretrese 13 stanova, vlasništvo slijedećih lica: V.B. (33), A.M. (39), M.M.(38), R.R. (39), Ž.P. (43), V.I. (21), D.I. (23), L.Č. (23), I.S. (23), S.Đ. (21), A.M. (32) i A.I. (25), svi iz Podgorice. Pretresi stanova i drugih prostorija su izvršeni u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, a nakon pribavljanja naredbi od strane nadležnog sudije za istragu." navodi se u saopštenju Uprave policije.

U akciji su pronađna u ilegalnom posjedu četiri pištolja, automatska puška, revolver, ručna bomba M 75, veća količina municije različitog kalibra, više PVC kesica sa biljnom i praškastom materijom za koju se sumnja da je droga, vozila Mercedes E 5 AMG, BMV serije 5, dva lap topa, fantomku, nož skakavac, vagu za precizno mjerenje, drobilicu, pakovanja rizli, bejzbol palicu. 16 mobilnih telefona i šest sim kartica. Oduzeti predmeti će biti poslati na vještačenje.

Protiv V.I. je tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.Č. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv I.S. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kao i prekršajna prijava zbog prekršaja iz oblasti zloupotrebe droga.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su takođe danas, postupajući shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici izvršili pretrese na lokacijama koje koriste tri lica – B.B. (30) iz Danilovgrada, I.I. (41) iz Podgorice i Đ.M. (46) iz Podgorice. Od Đ.M. su oduzeta dva pištolja marke CZ 99, kalibra 10 i 9mm, i 27 komada municije, za koje posjeduje oružne listove čiji su rokovi važenja istekli. Protiv njega će nadležnom Sudu za prekršaje biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja koji se odnosi na posjedovanje oružja za koje nije produžavao dozvole, kao i zbog uvreda koje je uputio na račun policijskih službenika i države. Oružje će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru." zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Galerija

Bonus video: