Preturajući po kući možda nađete Jugoslaviju

Muzej Jugoslavije je pozvao publiku iz svih zemalja ex Yu da pranađu jugoslovensko nasljeđe u svojim kućamama u okvriu nove izložbe
1216 pregleda 0 komentar(a)
Muzej Jugoslavije, Foto: Muzej Jugoslavije
Muzej Jugoslavije, Foto: Muzej Jugoslavije

I dok su se bendovi okrenuli onlajn nastupima i objavljivanjem snimaka koncerata, brojni muzeji širom Evrope pokrenuli su interaktivne izložbe i razne načine uključivanja pratilaca u kreiranje sadržaja, a nešto slično pokrenuo je Muzej Jugoslavije u Beogradu.

Radi se o perticipativne virtuelne izložbe. Muzej Jugoslavije je u okviru aktuelnog programa pod nazivom #OSANIUMUZEYU pokrenuo projekata #YUDOM i pozvao publiku iz svih zemalja ex Yu da pranađu jugoslovensko nasljeđe u ssvojim kućama i postane dio pomenute izložbe.

Učešće je jednostavno, svima koji žele da budu dio izložbe biće dovoljno da fografišu predmete jugoslovenske kulture i podijele je na društvenim mrežama koristeći hešteg #YUDOM i tagujuči Muzej Jugoslavije.

"Vjerujemo da je svako od nas ovih dana spremajući kuću pronašao poneki predmet koji datira iz jugoslovenskog perioda. Limenu kutiju C kafe u kojoj je stajala vegeta, bijelu šolju sa plavom bordurom, Iskrin telefon, dedine značke, mamine espadrile kupljene u Trstu", poručili su iz Muzeja.

Bonus video: