Knežević: Majka mi ne da da idem u zatvor

"Kad je vidjela da se radi o pozivu za izdržavanje kazne oštro je izgovorila: 'Daboga im ovo bio zadnji poziv koji će ti uručiti iz suda. I neka znaju da ga ti tamo dobrovoljno oditi nećeš, dok neko ne dođe za tebe'. A ja sam moju majku uvijek slušao”, kazao je Knežević
138 pregleda 136 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.02.2018. 06:26h

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević kazao je “Vijestima” da neće dobrovoljno otići na izdržavanje zatvorske kazne, jer je to od njega tražila njegova majka.

Knežević je osuđen na četiri mjeseca zatvora zbog napada na policajca 17. oktobra 2015. godine.

Prije dva dana uručen mu je poziv da 23. februara dođe u podgorički Osnovni sud, kako bi mu odredili kada će poći u zatvor.

Prema Zakonu o izvršenju kazni zatvora, taj rok ne može biti kraći od osam dana, ni duži od 15, ali Knežević može tražiti odlaganje odlaska u zatvor.

"Bilo je to u subotu, oko 12.20 sati kada je poštar posjetio našu kuću, drugu poslije Željezničke stanice. Na terasi smo sjedjeli majka i ja, a šarplaninac je bio pušten u dvorištu. Poštar se malo bio uplašio od psa, pa ga je majka dovela do terase, jer je mislila da joj donosi račune za struju i telefon. Kad je vidjela da se radi o pozivu za izdržavanje kazne oštro je izgovorila: 'Daboga im ovo bio zadnji poziv koji će ti uručiti iz suda. I neka znaju da ga ti tamo dobrovoljno oditi nećeš, dok neko ne dođe za tebe'. A ja sam moju majku uvijek slušao”, kazao je Knežević.

Iz Fronta su juče ocijenili da ekspresno uručen poziv - četrnaest dana nakon pravosnažne presude Višeg suda, predstavlja brutalni nastavak terora protiv lidera i funkcionera DF-a, i to u trenutku kad dolazi do zajedničkih sastanaka crnogorske opozicije u susret predsjedničkim i lokalnim izborima.

Najavili su da će danas u prostorijama DNP-a održati vanrednu pres konferenciju i obavijestiti javnost o daljim političkim potezima kao odgovoru na taj “nezabilježeni institucionalni teror” prema njihovom političkom savezu.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) juče su saopštili da Knežević nije prestupnik, niti bezbjednosno interesantna ličnost da bi sud tako ekspresno reagovao:

"Niti se Crna Gora može ponositi ovakvim sudstvom i tužilastvom, gdje se kriminalci slobodno šetaju i oslobađaju zbog zastarijevanja ili tehnčkih grešaka sudskih činovnika. A sa druge strane, u zatvor šalju opozicionog poslanika, zbog navodnog napada na pripadnika specijalne jedinice policije”, saopštili su iz te partije.

Bonus video: