Grupa Tool želi da snimi novi EP

"Nadam se da ćemo, tokom ove pauze, što prije budemo mogli, da se sastanemo Džastin, Adam i ja i možda započnemo sa stvaranjem nekog novog Tool materijala", izjavio je bubnjar
377 pregleda 0 komentar(a)
Grupa Tool, Foto: Grupa Tool
Grupa Tool, Foto: Grupa Tool

Budući da su zbog pandemije koronavirusa trenutno spriječeni da održe planiranu turneju, grupa Tool vrijeme u izolaciji želi da iskoristi za stvaranje nove muzike. Bubnjar Deni Keri navodi da se nada da zće započeti rad na potencijalnom novom EP-u sa gitaristom Adamom Džonsom i basistom Džastinom Čanselorom.

Keri je otkrio vijesti tokom webinara o bas gitari i bubnjevima, koji je prezentovala muzička škola Berkli, a u kojem su takođe učestvovali i članovi poznatih metal bendova Megadeth i Korn.

Na pitanje o njegovim trenutnim projektima, Keri je izjavio: “Nadam se da ćemo, tokom ove pauze, što prije budemo mogli, da se sastanemo Džastin, Adam i ja i možda započnemo sa stvaranjem nekog novog Tool materijala u međuvremenu. Možda snimimo još jedan EP pošto već ništa drugo ne možemo da radimo. U suštini nekako samo to i čekam, znate, sjedim i čekam, to je zapravo sve što se trenutno dešava”.

Iako je u nabrajanju izostavio pjevača Džejmsa Mejnarda Kinana, ti nije neobičano. Naime, rad na novoj muzici uvijek započnu Keri, Džons I Čanselor , a tek poslije toga Kinan dodaje tekstove.

Grupa Tool je imala u planu proljećnu turneju na kojoj bi promovisala aktuelni album "Fear Inoculum", ali su svi koncertni datumi odloženi do daljnjeg zbog globalne pandemije.

Bonus video: