Kneževiću uručen poziv za služenje zatvorske kazne

Kako smatraju u Frontu, ovaj ekspresno uručen poziv četrnaest dana nakon pravosnažne presude Višeg suda predstavlja brutalni nastavak terora protiv lidera i funkcionera DF-a
172 pregleda 165 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Milan Knežević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2018. 10:10h

Jednom od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjedniku Demokratske narodne partije (DNP) Milanu Kneževiću uručen je poziv Osnovnog suda da se u petak 23. februara odazove na služenje četvoromjesečne zatvorske kazne za napad na policajca 17. oktobra 2015. godine, saopštili su iz DF-a.

Kako smatraju u Frontu, ovaj ekspresno uručen poziv četrnaest dana nakon pravosnažne presude Višeg suda predstavlja brutalni nastavak terora protiv lidera i funkcionera DF-a, i to u trenutku kad dolazi do zajedničkih sastanaka crnogorske opozicije u susret predsjedničkim i lokalnim izborima.

Predsjedništvo Demokratskog fronta će, kako najavljuju, u ponedjeljak 19. februara u prostorijama DNP sa početkom u 13 časova održati vanrednu pres konferenciju i obavijestiti javnost o daljim političkim potezima kao odgovoru na ovaj, kako su kazali, nezabilježeni institucionalni teror prema tom političkom savezu.

Viši sud je krajem januara preinačio presudu Osnovnog suda kojom je Knežević bio osuđen na sedam mjeseci robije.

Knežević je tada tvrdio da mu je nuđeno da plati 10.000 eura "određenoj osobi" da mu se kazna poništi i vrati na ponovno odlučivanje.

U presudi Višeg suda pisalo je da je kazna Kneževiću ublažena, jer su u obzir uzete dvije olakšavajuće okolnosti: to što ranije nije bio osuđivan i smanjena uračunljivost.

Bonus video: