Preminuo DJ Majk Hakabi

"Njegova zaostavština će zauvijek živjeti u srcima ljubitelja haus i tehno muzike širom svijeta", poručio je Lijakovitski.
686 pregleda 0 komentar(a)
Majk Hakabi, Foto: Majk Hakabi
Majk Hakabi, Foto: Majk Hakabi

Legendarni detroitski DJ veteran Majk Hakabi preminuo je juče u 55. godini od posljedica koronavirusa, a od njega su se oprostili Disclosure, Džajls Piterson, Hudson Mohawk i mnoge druge kolege. Vijest je potvrdila njegova buking agencija Connect.

"Počivaj u miru Majk Hakabi. Jedan od najvećih DJ-eva i producenata u istoriji elektronske plesne muzike. Nevjerovatno ljudsko biće. Svijet je izgubio genija", stoji u saopštenju agencije na društvenoj mreži Facebook.

Njegov buking agent Danijel Lijakovitski je potvrdio za Pitchfork da je Hakabi preminuo od moždanog udara koji su izazvale komplikacije vezane za koronavirus.

"Majk je bio nevjerovatan talenat i predivna duša. Čovjek div, kojeg su duboko voljeli svi koji su ga znali. Njegov život bio je povezan samo sa muzikom, poslušajte je, jer njegova muzika govori glasnije od riječi. Njegova zaostavština će zauvijek živjeti u srcima ljubitelja haus i tehno muzike širom svijeta", poručio je Lijakovitski.

Bonus video: