Hip hop supergrupa okupljena na pjesmi "Ooh LA LA"

Osim repera Killer Mikea i bitmejkera El-P-a koji čine Run the Jewels, u stvaranju ove numere učestvovali su i Zak De la Roča, DJ Premier i Greg Najs
397 pregleda 0 komentar(a)
Run The Jewels, Foto: Run The Jewels
Run The Jewels, Foto: Run The Jewels

Poznata hip hop imena okupila su se na novoj pjesmi američke grupe Run the Jewels "Ooh LA LA" za koju je snimljen i spot koji potpisuju Brajan i Vanesa Beletik.

Osim repera Killer Mikea i bitmejkera El-P-a koji čine rep supergrupu Run the Jewels, u stvaranju ove numere učestvovali su i frontmen benda Rage Against the Machine Zak De la Roča, slavni DJ Premier iz legendarne grupe Gangstarr i Greg Najs (koji je takođe semplovan u pjesmi) iz sastava NIce & Smooth.

Svi oni pojavljuju se u spotu snimanom u martu, prije nego što je u Americi uveden karantin zbog pandemije koronavirusa.

"Snimili smo ovaj spot prije nego što je pandemija udarila, ne znajući što nam budućnost donosi, a činjenica da smo uspjeli s obzirom na dešavanja je pravo čudo... Koncept spota je takav da smo zamislili svijet na dan kad je klasna borba završena, dan kada si ljudskost, empatija i zajedništvo pobijedili sile koje nas razdvajaju bazirane na diskriminišućim sistemima koje je stvorio čovjek... To je san danu pobjede ljudskosti i žurke koja bi uslijedila", stoji u saopštenju poznate grupe koja je krajem prošlog mjeseca objavila pjesmu "Yankee and The Brave (ep.4)" koja najavljuje njihov predstojeći, četvrti studijski album.

Bonus video: